Teske drljace

Ja ne mogu videti nista,ovo mi izbaci:
[h=2]Извините, овај садржај тренутно није доступан[/h]

Samo Tupanjac i to od 6,6m plafon,nema glava da boli,jako ozbiljna firma...Moj savet iz iskustva,a ti kako hoces.

Potvrdjujem iz iskustva da je Tupanjac drljaca dobra. Ovog proleca smo imali jaaaaako zabetonirana i neravna oranja i gde je Regent germinator poceo da se raspada Tupanjac drljaca je resila stvar. Sa 195 ks vucem 6.6 m kako ja hocu a ne kako traktor moze. Ako je ravno ide 12 km/h bez ikakvih problema a drljaca vuce za sobom pola jutara zemlje.

Cici koji ti je ucinak na sat ili na dan. Kod nas je zemlja laksa malo nego kod vas. Pa mislim da ce 165 ks biti dovoljno za taj zahvat. Cak razmisljam i o 7.00 metara. Jer bi ju ipak na valjcima plice namestio.

Za agro s promet nemam bas lepih reci i sto se tice kvaliteta materijala i zavrsne obrade jedino je cena ok! Za Tupanjac do sad samo reci hvale i odnos cena i kvaliteta je dobar!!

Pitam informativno cisto da znam. Posto mi s rusom smo radili 20 ha na dan. Ali 2 prohoda. To je jednom prelazeno samo?

Drljace

24o1q3c.jpg
Nije da ih reklamiram(moze slobodno moderatori da izbrisu) al su jedini napisali potrebnu snagu traktora.

Muticu imas kod mene u selu 2 AgroFutur iz Futoga,jednu je covek vukao sa Kejsom od 100ks(sad ima ridjana 170ks) a drugu pitaj Dangera koji je Fend vuce(od prilike 140ks i koliko metara) on ti sigurno zna bolje od mene,a ako se pravi lud ti javi da ja saznam. :osmeh:

Slabi su rotori,to ide na snimku u pesku,al kad bi zap'o u tesku zemlju raspao bi se i taj traktor to ne bi vukao.

Cekaj malo... Po tebi su onda i ovi rotori slabi?

http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/teska-drljaca-oglas-15601183

Ako nisi vidio na svoje oci, molim te da ne komentiras jer ova drljaca s mog linka u HR vazi za jednog od kvalitenijih ako ne i najkvalitetnijih proizvodjaca. Masivni strojevi, nepoderivi. Ako si bas sivonja i zapnes, slomit ces i "Dubica" drljacu al u normalnom koristenju nebitno na tip zemlje s ovakvim strojem si miran dugo godina. Rotori su premasivni i nema da se ista mota ili otpada s njih a ostatak stroja da ni ne komentiram.

Ja ne znam sta sve spominjete tesku zemlju... "Kad bi doslo u moju tesku zemlju, to bi se raspalo" Sunce ti poljubim kao da radite po betonu i asfaltu... Ako cicimoric svoju zemlju moze raditi normalno i bez trganja kojecega, onda nije problem u zemlji.

Pa video i radio kad verovatno niko nije ni pomisljao da radi sa njom,jedino su kombinati imali i to Dubicu,koja je sranje zivo sto se tice rotora a i ovako,sta mislite ima gvozdja i teska pa to radi posao...eeee pa ne ide to tako.

@cicimoric
E to je taj rad,brzina dobra nista brze da nepravi pepeo pa posle prepljeska kisa,a i kad se tera brzo hoce da "izlazi" iz zemlje pa nema konstantu dubinu.

Samo skrecem paznju da nisu rotori tako slabi kao sto mislis... Poori na vrijeme i nema da i u najtezoj zemlji ista zakaze. Pa pricali su mi da su na BELJE kombinatu kuke mucili s proljetnom pripremom prije 10-ak godina... Ma kakvo tanjuranje, kakve rotodrljace, sve skakalo po njivi koliko su se brazde spekle. Zakopcali tesku drljacu jer drugo nisu imali sta i te godine je sve pripremljeno za sjetvu iskljucivo teskim drljacama. Dakle, u ekstramnim uvjetima su se pokazale kao pravi stroj a svi znamo sta rade u normalnim uvjetima.

Ako se normalno koristi, svaka ce izdrzati, kao i bilo koji drugi stroj.

Svidja mi se kako ju vuce new holland. Ali mi se cini da ima i viska snage. Verovatno u nekim drugim uslovima i sa vise zemlje na krilima bi to bilo taman.

Svidja mi se kako ju vuce new holland. Ali mi se cini da ima i viska snage. Verovatno u nekim drugim uslovima i sa vise zemlje na krilima bi to bilo taman.

Ako dobro vidim,Na snimku je drugi prolaz u pitanju,tako da nije problem vuci...inace drljaca kao drljaca-sve su iste,ali sami rotori odradjuju polovinu posla-a kod tupanjca je taj deo odradjen bez zamerki,velicina rotora,gustina flahova(jedino ponekad u jako mokrom je teze izvaditi blato iz njih),pritisak...jedino na sta mogu da se pozalim je kada je dosla,nije nam ostavio klinove kacenja za obe kategorije,nego da biramo jedne.

Nazad
Vrh