Teorija zavere: Zemlja nije lopta...

FB-IMG-1752503932911.jpg

Ne...nego da je vaservaga dobro centrirana na oblom predmetu...
Na ovoj slici vaservaga lezi ravno celom dužinom...nema dileme...
Uzmi matematicku razmjeru lopte i zemlje pa za toliko smanji vaservagu i onda takvu vaservagu stavi na loptu i lezace citavom duzinom na lopti sigurno

Obim zemlje 40000km , vaservaga duzina 0,5m
obim lopte 0,69m a vaservaga bi bila duzine 6,25 nano metara( 0,00000000625m) i stala bi svom duzinom na loptu

Uzmi matematicku razmjeru lopte i zemlje pa za toliko smanji vaservagu i onda takvu vaservagu stavi na loptu i lezace citavom duzinom na lopti sigurno

Obim zemlje 40000km , vaservaga duzina 0,5m
obim lopte 0,69m a vaservaga bi bila duzine 6,25 nano metara( 0,00000000625m) i stala bi svom duzinom na loptu
Nisam ja predložio stavljanje na loptu...meni je dovoljan dokaz tog majstora iz bosne

Na moru ko je najlakse moze vidjeti gomilu dokaza da nije ravna. Npr kad sunce zalazi a na plazi si . Lezis i gledas npr u momentu kad je recimo pola zaslo , ili pri kraju ili nebitno , ustanes i odma vidis vise sunca nego kad lezis . Da je ravna ko sto Mićo kaže ,bilo bi isto dali ležiš ili stojiš.

To je Njegos opisao jos u Gorskom vijencu.
Izgleda su od onomad voleli suncanje.
Ко на брдо, ак' и мало, стоји више види но онај под брдом, изрека владике Данила, јунака спјева Горски вијенац

@MOMOSARIC - jel mozes ukratko o toj teoriji . Ako smo ravni jel su onda mozda i Sunce i Mesec ravni ? Ili sta su oni i zasto imamo dan i noc ?

Kad bi smanjili planetu na 0.5m vaser vage sigurno bi negde nasela na planinu ili upala u okean, opet ne bi bila pod vaser vagu.
Nedavno sam procitao da su najvisa planina (skoro 9km) i najdublji okean (~11km) toliko male neravnine u odnosu na precnik zemlje koji je preko 12.000 km da kad bi zemlju smanjili na velicinu teniske lopte ona bi delovala potpuno glatka u ljudskoj ruci.. 🤔

Nazad
Vrh