Narode upravo sam otelio kravu koja je steona 7 mjeseci i 17 dana ,počela juče da nalijeva vime već mi to bilo čudno i obratim malo pažnju na nju međutim ona večerala i sve u najboljem redu kad danas vime još veće oko podne počela da izbacuje neku ljigu sukrvicu krv i vidim ja vjerovatno pobačaj ,dođe kasnije veterinar da oplodi krave i ja ga zamolim da malo pogleda .turio on ruku rektalno i kaže jest pobačaj tele se ne mrda izgleda da je mrtvo kaže ostavi je još sat dva ako sama ne izbaci daj oxitocin i vadi tele .rastajo sam se sa dušom ta dva sata razmišljajući ko zna koliko je tele mrtvo i oću li ga izvadit u komadu ili deo po deo,nakanim se nekako i dam inekciju i nakon 20 minuta krenem da vadim turim ruku i dođem do vodenjaka probijem ga i napipam glavu turim još malo i uhvatim nogu kad tele trže trgo i ja ruku ko ošuren ionako ošamućen reko jebote živo tele brzo turim ruku nazad i vadi ga van .i tako vam ja oteli živo i zdravo tele sa 7 mjeseci i 17 dana doduše za nekih 20% je manje od donešenog ali sve je u redu i oće već da ustane.a ja evo nasuo rakiju da drmnem da se i ja malo odšokiram