Ne znam da li je pravo mesto ali imam jedno pitanje,ovako,da napisem celu situaciju mozda mi neko pomogne da vidim sta mi je ciniti i ja i veterinarii smo zbunjeni
pre 3 nedelje se otelila krava drugi put,holstajnka tele od simentalca, zensko,otelila se sama i tele se verovatno lepo izlupalo dok je ujutru nije nadjeno(skotrljalo se na hodnik betonski znate vec sta je moglo raditi,padati i sl)
od prvog dana tele je tesko ustajalo,dolazio je veterinar i dao mu vitamine i kalcijum(podigne prednje noge al zadnji kraj samo ako mu pomognes ustane i stoji lepo i krece se)
krava je lepo hranjena i zasusena na vreme,tele je zdravo lepo,krupno, sisa i vec jede ponesto sada
nakon 7 dana od rodjenja pocelo je da ustaje samo i da stoji sve normalno,ali avaj...
sa nekih deset dana i sve do sada zadnji kraj ne pomera nikako,podignu ga da sisa i opet ga vrate da lezi,prednje noge koristi normalno,veselo je i normalno se ponasa.na zadnje noge se vise ne oslanaj nikako ni kad ga podignemo
da li je mogla krava da ga zgazi posto je vezano pred njom ili da legne na njega,ili je nesto drugo u pitanju ,pomagajte ako imate neki savet pametan
okom gledano nije nista polomljeno ,iskreno ne mili mi se ici u stalu kad ga vidim onako malo i bespomocno
dobija i na kilazi sve teze ga je podizati tako da cemo morati na kantu da ga hranimo dok se ne podigne ako se to ikad desi