Tečna đubriva

Vreme primene osoke je isto kada i ostalih mineralnih đubriva u prihrani. Nikako po strnjištu u toku leta! Pšenica se prihranjuje u martu - ide osoka cisternom (naravno prska pod pritiskom), kraj marta prvih 10 dana aprila kada je vlatanje ide isto ali malko razblaženo. Koliko? E za to je potrebno da se uradi sadržaj azota u njoj pa preporuka oko količine i razblaženja.
Gariša.
 
Ja sam prethodnih dana izvlacio svinjsku i govedju osoku po zitu i jecmu.Ucinak se primeti malo kasnije.Rasipam je po zitu i jecmu kad god imam i kad god je to moguce.
 
kako bih ja recimo mogao nabaviti tecno djubrivo ? malo mi je daleko pancevo , pitam se moze li da se naruci ?
 
Nema mogućnosti . Posao im ide dobro sve prodaju iz fabrike.Distribucija ih trenutno ne zanim.
Cena je navedena gore a isporuka počinje u martu.
 
koje bih recimo djubrivo mogao rastvoriti u vodi.??? hteo bih prskalicom da izvrsim prehranu psenice, kasnije i drugih kultura... nalazim da mi je lakse i adekvatnije da to odradim prskalicom nego rucno ili ciklonom...
 
Kako može biti lakše , šta pričaš. Treba rastopiti tolko djubrivo (recimo 100 kg uree/ha) . Moralo bi u jedno 1000l vode a onda dalje nemaš adekvatne dizne , možda jedino da napraviš neke račve na diznama sa nekoliko crijeva iz svake dizne pa da vučeš po zemlji ili da vise . Ako je to lakše ,... ?

Nego jel imaju u ponudi kompleksna tečna djubriva ?
 
Tečna NPK nemamo i nemojte ih praviti sami. Ona koja se koriste u povrtarstvu su posebna priča i služe fertigaciji tj. primeni sa sistemima za navodnjavanje. Još jenom ne rastvarajte NPK da bi primenuli prskalicama. Kada neko kaže da je neka firma " ne zainteresovana" za pr. distribuciju to i nije tačno. Ako neko ne može da radi i organizuje distribuciju dobro je da je sada organizovao prodaju! Do sada je UAN bio teško izvlačen iz Azotare. (moram stati u odbranu jer na tom programu smo počeli da radimo kolega Emilijan Lotrean i ja) u poslednjih 20 i više godina, od 2010-e.
Momo zovi 0648867555 Darko Simić direktor prodaje i pitaj koga u RS ima zainteresovanog za distribuciju UAN-a jer znam da treba da idemo na prezentaciju (bar je tako rekao pre dve nedelje). Informiši se.
Pozdrav svima,
Gariša.
 
Zašto kažete da tečna NPK djubriva nikako ne pravimo sami ?Nisam ni mislio na korišćenje iz prskalice nego na druge načine(nešto od štapa i kanapa montirano na podrivač npr ). Planirao sam da uradim jedan mali eksperiment , malo burence na sijačici za kukuruz sa raskrsnicom i 4 crijeva sa slavinama , svako da ide direktno u raonik za sjeme , pa rastopiti MAP u slabijoj koncentraciji i pustiti da kaplje ili curka kod sijanja . Šta mislite o tome Gariša?
 
Koristio sam ga u ječmu jer je bio očajan. Dok su drugi vlatali, moje je bio 5-6cm od zemlje i žut. Prskao sa bacilomiksom i malko se izvukao. Videlo se da je pomogao.
 
Dali neko ima sveziju informaciju o nabavci tecnog uana iz azotare?dali ga ima i cena ?

Послато са GT-I9300I уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh