Svima kapa dole na komentarima jer su tu pitanja, problemi, razmišljanja i sl. Nisam mislio nikog da prozivam ali hajdemo ovako: onima koji su bliže kao npr. Alibunar ili do 100 km azotara može da donese cisternom od oko 4-5 tona, treba jos proveriti. U prezentaciji, stavljena adresa iste, 1 litar ima oko 1.2-1.3 kg. Znaci tona je nesto vise od 800 kg. Potpuno je bezbojan i neagresivan. Mislim da jedino prikupljanje kanistera većeg broja 5-10 u jednom mestu ili više ima smisla da ako treba dostave i više puta. Mi u Institutu koristimo oko 2000 litara samo za oglede. I dalje kada dogovaramo idemo na klasiku urea i kan a nemamo gde da ih smestimo i stalno tražimo radnike za istovari-utovari i sl. Ovo đubrivo je OK, nadam se da ako je drugima dobro trebalo bi i nama. Kod kukuruza i okopavina treba da se unese u zemlju setvospremačem kod predsetvene primene, zbog visokih temperatura. Specifično je prilikom prihrane kukuruza. Jedan moj drugar, sada vodi jedno imanje a bio je prošle godine u azotari po imenu Emil Lotrean, planira Uan za 550 ha pšenice i 150 ha kukuruza u 2011. Još nešto, "Karbamid" staje sa radom početkom februara, sledeće pokretanje niko ne moža da predvidi i da kaže: " E 5. marta ima UAN-a!".
Izračunaću cenu azota pa da je uporedimo. Postaviću je na forum.
Pozdrav i dobar pravac diskusija neka se nastavi,
Gariša.