Tanjirače

@miroslav
Pa razlika u ceni je po 6e. po disku i 3kg po istom,mislim da je mozda bolje sa 610mm diskovima deblji su i veci. :sta:,razmak je 21,5 ili 21cm, greda je 150x150 radi se o cenejskoj tanjiraci cini mi se ok odradjena i dosta jaka,razlika u kg sad nisam 100% siguran je oko 150kg. Sluzice mi valjda za sve povrsine,prvenstveno pod psenicu a i za tanjiranje kukuruzista posle univerzala itd...

Ljudi jel moze moj t40 da vuce 28 diskova nosenu tanjracu OLT?I jel ima ko viska ovakvu tanjracu u bilo kakvom stanju,jel zna neko gde ima da se kupi?Treba mi do pocetka sezone tanjranja jesenjih brazda a dotle ::suncanje::
Post je spojen: [time]1298469778[/time]
ja da nemam tanjiracu ne bi je ni kupovao nego bi uzeo gruber pa makar i od male privrede.
Dali gruber moze da uradi nesto u jesenjem oranju?Gruber bi mogao i da napravim ali tanjiracu ......!?

Za 130 ks moze da bude velika i od 28 diskova tanjiraca zavisi koliko je teska i koliki je razmak izmedju diskova .

Лаке тањираче: пречник дискова 45-50 цм; размак између дискова 15-20 цм; захтевају вучну снагу мин. 14 kW по метру захвата.
Тешке тањираче: пречник дискова 60 цм и више; размак између дискова 25-35 цм; захтевају вучну снагу мин. 30 kW по метру захвата.
Радна брзина треба да буде до 12 км/час.
Ово су оријентациони показатељи, о којима треба водити рачуна. Зависно од типа земљишта и од онога што се жели постићи, мењају се. Не треба заборавити да тањираче за собом остављају ђон.

geza je napisao(la):
isidor je napisao(la):
Ima li ko ferocoop temerinsku tanjiracu
evo ja imam ferocopovu 3.6 metara i vuce yto 120 konja
23vdx8p.jpg
xpac9f.jpg
2zqvi36.jpg
2hmg8c1.jpg
kolko si platio tanjirace?

miroslav k je napisao(la):
velika tanjiraca makar i (610) nece nikad zameniti plug, ako se vec planira redukovana varianta bolje resenje je Gruber
Pa meni se cini da nijedna od ove dve masine ne mogu da zamene jedna drugu i svaka ima svoju namenu .A sto se tice pluznog djona o njemu netreba ni razmisljati kada je rec o redukovanoj obradi .Problem je u tome sto svi forsiraju redukovanu obradu zadnjih godina a niko ne govori o posledicama takve obrade a to je ustvari pluzni djon.I kada rezimiram sve dodjem do zakljucka da ni gruber ni tanjiraca bez dobrog podrivaca i veceg traktora nisu bas sjajno resenje .Osim sto se ustedi na gorivu i brze se uradi

Sta mislite koja je realna cena za ovako nesto?
Tanjiraca je kucne izrade, ima 26 diskova, teska oko 800kg, mogu sa njom raditi traktori od 50ks
5516q1.jpg

2qbf0n9.jpg

za koji dan cu postaviti slike kakvu tanjiracu ja licno pravim za Renoa,u pitanju je teska vucna tanjiraca,gde je profilski ram 110x100 i debljina 12mm,po mojoj proceni bice tu oko 2tone i imace 32 diska

Ovako je pocelo,nadamo se da ce biti ok :D
dlql1j.jpg

34oal2e.jpg
com/j6idd0.jpg[/IMG]

I bice narandzasta,jer uglavnom su sve crvene i plave
Post je spojen: [time]1301091224[/time]

Post je spojen: [time]1301112875[/time]

Post je spojen: [time]1301152650[/time]

Ja sam vidjao jednu consum tanjiracu ram je napravljen od U profila spojen je U profil u cev i to nije lose.
Mada svaka cast i za rucni rad ako je covek majstor dosta ce ustedeti u samoj izradi

postovani forumasi imam traktor imt 5106 interesuje me koja bi tanjiraca njemu odgovarala ako neko moze da me posavetuje da li vucena ili nosena inace koristio bih samo za tanjiranje na orano a ne za redukovanu obradu.Pozdrav

Nazad
Vrh