Tanjirače

Aha moja greska.Pa sve moze da se uradi ali baci sve na papir kod nas je jedn disk 1000 dinara.Pa sve dok kupis distancere dok sve to namontiras vidi da li ti se isplati tj da li se uklapas u cenu tj razliku cene izmedju tanjirace sa 20 i 24 ili 28 diskova,nadam se da si ukapirao sta sam hteo da kazem.Ja sam licno za tu opciju da prepravis samo je pitanje isplativosti - i ja da imam sa 20 diskova verovatno bi prepravljao.To i mene ceka pa pratim cene neznam sta je bolje.Najbolje je naci neki krs pa sve iz pocetka ako je pravis da bude sa pokretnim osovinama kao ova sa slike lepo ugradis hidraulicni cilindar da ne silazis sa traktora kad ukosavas diskove.Javi sta si resio (kad resis) i posalji neku slikicu ako ne ovde na forum onda na PP volim da cackam i ja pa mozda mi das ideju.

Brdovit teren. Ima parcela sa usponom i do 45 stepeni. Inace u mom kraju IMT 558 i Rakovice 65 nose tanjirace X 24 diska a retko koji 577 nosi 28 diskova, ima jedan sa rusom 82 vucenu mislim da je 24 diska i puca pod njom.

Uostalom TD ce sa 24 do 28 diskova da se igra, a menjec ce mu duze trajati ::namigivanje::

@NA

Izvinjavam se malo sam preterao (cisto radi ilustracije jer najlosija Vojvodjanska zemlja je kao nasa najbolja) al veruj mi na pocetku parcele do potoka kada se krene na uzbrdo nekih 80-ak metara uspon je sigurno nekih 25-30* al kad se moj 539 ukopa pod tanjiracom i jos ako se propne sigurno je 45 :haha:

Kad budem imao vremena slikacu parcelu bivse ZZ "Jedinstvo" Vladimirci pa da vidite kakve su cotove kod nas Torpeda (RX) obradjivala. :ppozdrav:

I ja imam tanjiraču OLT sa 20 diskova, pa sam kontao da je proširim na 24 diska, to bi bilo taman za moju zemlju. Tanjirača je inače u savršenom stanju, ima metalne lezajeve koji nikad nisu otvarani jer rade ko sat. Jel to ko radio? Dijelove sam našao, sve bi me izašlo 150E (4 diska, 4 osovine, 4 distancera).

Takodje sam kontao i da joj napravim valjke kao one što nose sjetvospremači, kako bi ravnali zemlju.

Inače je neće vući 539 već drugi traktor, veći, duplak, koji ću da kupim (vjerovatno MTZ 82.1, ako budem imao dovoljno keša za takav), pa njemu sigurno neće biti teško da to vuče.

dragannrt je napisao(la):
pa zombie zar nije to onda suvise mala tanjiraca za takav traktor?

Pa i jes i nije...bice sira od njeg, to je bitno. Kod mene je solidno brdo, pa bolje da vucem 24 diska manje al kako treba, nego da vozim 28 a da ide teško. Planiram svakako napaviti valjke nazad (vjerovatno 2 reda valjaka), mozda mi uštede ravnanje sa drljačom.

Sada ste i meni dali ideju, nisam znao da je isti ram...
Ja imam oltovu 24 i prepravicu je na 28 :D
Nemaj brige vuce 82.1 i 28 tanjiracu i uz brdo!

LJudi imao bi jedno pitanje, ako neko ima iskustva koja bi tanjiraca odgovarala za zetor 7245 . Teren brdovit i teska zemlj kakva su vam iskustva.

zetor7245 je napisao(la):
LJudi imao bi jedno pitanje, ako neko ima iskustva koja bi tanjiraca odgovarala za zetor 7245 . Teren brdovit i teska zemlj kakva su vam iskustva.

On ima 66KS, jak je on i tezak. Mislim da bi mu pasala 24 diska da se igra s njom.

Nazad
Vrh