Tanjirače

Ma ja sam sa Vrsackom od 28 diskova jeste da je laksa taniraca ali uradila je posao nekako . ove godine sam imao srece sto je kisa odma pala pa je sve niklo ali sam prosle godine bio naderao, bilo retko zito misevi ga pojeli jer nije seme moglo da udje u zemlju valjano posto sam sejao sa lularom. Ove godine sam sejao sejalicom sa tanjirima i presao kembridz valjcima pa je ok ali trebala bi teza tanjiraca pa bi bilo potaman

Dobro radi nema sta! Uglavnom je radila skroz zakosena!
Ali ova godina je dosta teska tako da skoro nigde nisam isao preko 8km/h!
Uradila oko 50kj!
:ppozdrav:

Kakva li je ova zmaj tanjiraca :sta:
9hqrtk.jpg
Da li bi bila dobra za mog Ruju 82

Ta ti tanjiraca nista nevalja . pogledaj samo kako se kace baterije za gredu srafom preko ump profija to puca ko dva i dva , iz iskustva ti govorim jer sam imao vrsacku vucenu od 28 diskova i sa mtz 82 stalno je pucala na tom mestu katastrofa vidi ako maze da kupis sa cugovima to je bolje resenje. Ja sam moju prodao zbog toga i sada hocu da kupim novu ali sad znam sta hocu da kupim i sa kakvim konstrukciskim resenjima

Pa bar mi to tako zovemo, recimo kao sto se gibnjevi na vecini prikolica pricvrscuju za osovinu pa ti polukruzni brezoni sto jasu preko gibnja i prolaze kroz anker plocu na osovini prikolice

Te Zmaj tanjirače su iste ili indentične sa MBV Vršac.Mana im je kako ste rekli kačenje na UMP nosače i što su im ležajevi lošeg kvaliteta sa okruglom rupom u sebi.Nema te tanjirače koja je radila kako treba a da nije popustila na tim UMP-ovima.Što se ležaja tiče cela osovina se vozi na krajevima tuljaka do ležaja koji su dosta tanki i brzo se potroše.Kod kolege smo ubacivali klasične ležajeve sa četvrtastom rupom 35x35 i nikad više nije bilo problema.

Ja sam moju par puta i vario i ojacavao i to nije to das pare za masinu a ona kilava onda sam je prodao , Isad planiram da uzmem oltovu taru polovnu ako nadjem

Pa i ja sam ove godine koristio koleginu MBV od 32 diska staru tri godine.
Sad i nikad više.Više vremena smo je varili i ispravljali nego radili.

worm je napisao(la):
pa jel vi dizete tanjiracu na kraju njive ili samo vrtite u krug,jer obicno kad se ne dize oce da puca i da se krivi, opet kazem moja radi bas dosta za ove tri godine i sve je kao kad sam je kupio
A sto bi dizao V tanjiracu ako je konsruisana da povlacenjem u levu stranu izadje iz zemlje

Kad god se mota u levu stranu ona izlazi iz zemlje i ne daje skoro nikakav otpor na baterije pa samim tim ni na nosače.

kako god da je konstruisana zemlja pravi otpor kad je motas spustenu i to je kida
ja moju uvek dizem na kraju njive i sad je ko nova a covek je kupio skoro dve godine posle mene i nikad je ne dize na kraju njive i kidao je svaki cas po nesto vec 100 puta

Nazad
Vrh