Tanjirače

@steva 1984
Njiva izgleda :D vidi se da imas brzinu :D al sigurno da moze jos dubljr da odradi , da bude bar 15cm
Ovako sa slike nemogu da ocenim koliko si duboko odradio, a nesumnjam da jeiza tebe deblji rastresit sloj

Moze i dublje ali mora i sporije da se vozi onda.Mislim da je usla oko 15 cm.Ima kod nas nekoliko tanjiraca ali ova consum najlepse uradi.

koja tanjiraca ide za imt 533 odnosno kolko diskova ja mislim da oltova sa 20 diskova ok ili moze li i sa 24 diska sta vi kazete hvala unapred

@ jelen

Dok sam imao IMT-533 imao sam tanjiraču BNT od 20 diskova i to je puna kapa za taj traktor.

Ja sa IMT 533 vučem sa 20 Diskova OLTovu prvi prolaz sa prvom brzohodnom a drugi prelaz sa drugom brzohodnom i skorz ukosenim tanjirima. Na OLTovom Sajtu piše:
20 diska Tanjirača da je potreban Traktor 30-40KS
24 diska Tanjirača 35-45KS
28 diska Tanjirača 45-61KS
http://www.olt.hr/Tanjurace_lagane.htm#

Ne savetujem da uzimaš 24. ako bi i mogao to bi si radio sa trećom sporohodnom možda sa prvom brzohodnom
Bolje manju da imaš na brzini

Interesu je me vase misljenje .koja tanjiraca za traktor od 135 ks moze da istanjira dobro nepaljeno tuluziniste i da spremi za setvu psenice

kako ni jedna ja vec dve godine sejem psenicu pod vrsacku tanjiracu sa mtz 82 sam je vukao .sada sam kupio veci traktor pa mi treba teza tanjiraca .
Post je spojen: [time]1291924477[/time]

KishRobert je napisao(la):
nepaljeno kukuruziste?
daj molim te...zapravo,mozda i moze,al' da predjes nekih 10x.
Ne nego sam malcavo ali ne pravo malcovanje nego samo sam sisao povrsinski i tanjirao dva u dva prohoda ali nema da se stedi ni traktor ni tanjiraca ,vec drugu godinu to radim

2eaqip3.jpg

onda ovako nesto, polovno u nemackoj 2005 god 8500 eura

Pa kada već radiš tako zašto uopšte i pitaš?Da bi se hvalio kako umeš da uradiš ali ne pravo nego samo površinski :sta:

Moj komsija vec par godina seje zito IMT sejalicom sa diskovima na nepaljeno, 2 puta tanjirano dzombiste madjarskom plavom V28 tanjiracom koju vuce sa Rujom 82.1. Jeste da ruzno izgleda kada se poseje ali se prinos nista ne razlikuje od njiva gde je upaljeno pre tanjiranja.

Prosle jeseni sam pokusao da upalim jednu njivu pre tanjiranja i izgorelo je samo pola njive. Posto mi se nije dalo da orem, ja sam se prekrstio, istanjirao 2 puta Consum V28 tanjiracom i posejao zito. Zito je tokom cele godine bilo isto i na upaljenom i na neupaljenom.

Malo sam otisao u OFF ali mislim da mi necete zameriti.

Tesko da se moze naci tanjiraca koja ce sakriti biljne ostatke kao da je uzorano.

Nasa zadruga koristi vec duze vreme tanjiracu sledecih karakteristika: 20 diskova precnika 660 mm i tezine oko 2200 kg sa medjusobnim razmakom izmedju diskova od 28 cm. Tanjiraca je V oblika i vuce je JD 8110. Ta tanjiraca bukvalno ore i moze u dobroj meri samo sa jednim prohodom da dobro istanjira ne paljeno...

A da li može ta tanjirača i da napravi rastresit sloj za setvu žita, ili se posle nje mora terati i neka finišerka, sa manjim razmakom između diskova?

Nazad
Vrh