Tanjirače

Evo ovako je izgledoa lezaj kad sam otvorio kućište
16df8ff2cbb735906c0540a87f929e73.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa sta ga kosta da otvori to kuciste i vidi kakav je lezaj unutra,burgijom razbusi nitne i to je to.I ja sam mislio da mora imati unutrasnju kosuljicu lezaj,jer je obicno limeno kuciste u pitanju ....

Ima sigurno košuljicu mimo tog kućišta. Znam kad se raspadnu šta ostane od njega, a vidi se na presku na onom linku što sam dao.
Da nije baterija malo kriva?
Vrlo moguće. Bilo je raznih problema sa tom baterijom. Idelano ne stoji sigurno

Takodje problem je što su ovi ležajevi dizajnirani da trpe opterećenje po x i y osi, a kada se zakose baterije onda dobija dosta i po z osi tj. sa strane.

Ja sam neka kučišta rastavljao i imali su košuljicu spoljnu, ležaj zatvoren sa obe strane, i na gornjem delu gde je mazalica ima mala rupica da ulazi mast, za tanjiracu vucnu 35x35mm
E upravo tu i leži problem....ta rupica i mazalica se baš i ne gađaju,ili jednostavno kroz tu rupicu ne prođe mast jer ide linijom manjeg otpora i izađe između ležaja i kućišta...prilično je besmisleno podmazivati...

@sremac84 Da da tako je, znam to. Izuzetno glupo osmisljeno sistem “podmazivanja”. Ja kod mene povremeno podmazem, da u podsvesti budem miran, a znam da mast sigurno nije stigla gde treba.

Podmazujem redovno takodje na tanjiraci u sezoni,ali ne obilno...e sada gde izadje mast na svakom lezaju ne znam.najradje kupim lezaj bez kucista,podmazem ga licno na predvidjene rupice sa dugotrajnom lpd2-i znam da je sigurno podmazan.tako vratim u kucista,pa kako mu Bog da...prva prednja(napadna)baterija uvek najvise trpi,pa najcesce na njoj i stradaju lezajevi.sto bi onaj dmr Vesic rekao"to je jednostavno tako"

Има ли неко искуства са оваквом тањирачом од овог произвођача? Знам да су им вучене екстра, а какве су им ове ношене? Раде ли посао бар упола као вучене?

Има ли неко искуства са оваквом тањирачом од овог произвођача? Знам да су им вучене екстра, а какве су им ове ношене? Раде ли посао бар упола као вучене?
Ja sam radio sa torpedom sa nosenom ovakvom, sad radim sa mtz 32 diska vucena becej, ogromna je razlika. Ova nosena je samo posle suncokreta radila posao da izlomi stangle i nista vise. U kukuruzu je mozes vozati pet puta nista nisi uradio, jednostavno prelaka je. Znaci mora gola zemlja pa da se vidi da je prosla....

Ја сам у пар наврата, после различитих усева и различитих стања земљишта (суво-влажније), са неоптерећеном и са оптерећеном са око 300 кила тегова, пробао комшијину ношену тањирачу а-ла та каква је на твојој сличици и слаб посао је, осим у кукурузу, радила и на стрњишту. Просто се примети да недостатак масе чини ту разлику између добро и лоше урађеног посла.

Ja imam Vojkinu nosenu 28 diskova, sve je kao sto su kolege vec napisale, nosi je bez problema 560-577 u transportu a i u radu, ali je previse laka pa lose radi posao barem u nasem zamljistu.
Jel ima neko pravilo, koliko mase je najoptimalnije po disku?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Bar 50kg po disku da bi posao bio dobar.E sad viđam da ljudi na ramove od tih malih nošenih tanjirača natovare gomilu tegova, kamenja i svega ne bi li ih otežali što nije baš zdravo za osovine i ležajeve.

Ja radim tanjiračom starom bar 45 godina Olt Osijek po licenci Evers Orlov Holandija (valjda). Stavljam od 50 do 120kg tegova (3 točka za sajle liftova, različitih dimenzija, idu jedan u drugi, vide se 2 na slici). Radi dobro, ali u sezoni menjam ležajeve na 2 baterije u proseku. Sada jurim neku od 700-900kg nošenu da kupim.
1bcc72975a936c190038857fbe1e7c03.jpg

A što se tiče težine po disku, retko koja nošena voćarska ima tih 50kg. Ove za Ferdže su (najčešće) oko 380kg, sa 20 diskova. Znači, manje od 20kg po disku. Ja ovu svoju nabudžim na 450-500kg i to je do max 25kg. Ove teške voćarske su najčešće oko 700-800kg, a 16 do 20 diskova, pa i 24 čak. Opet od 30 do max 50kg po disku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh