Tanjirače

gWmdlE.jpg

Ovako je izgledala, nije bilo nikakve predopreme za rotor. Poslao sam im sliku, rekao širinu zahvata i razliku u dužini ova dva produžetka rama (crvena) sa zadnje strane.
Može, dogovoreno. Oni donesu, navare prihvatne ploče i namontiraju rotore.
I jbg, koliko para toliko i muzike, to što smo kupili smo i dobili, masivan jak rotor, u čiji kvalitet ne sumnjam jer je i tanjirača odličnog kvaliteta. Cilj nam je i bio da bude teža, jer je i posle dva prohoda umela da ostavi uspravan čapur i komušinu po tragu slamotresa.
Neki su rešavali debalans tako što naslažu ležajeve na vučno oko kad kače tanjiraču, da ne može da šeta ruda gore dole po klinu. Ali to samo delimično reši, kao i natezanje poluge sa oprugama jer tanjirača i dalje visi pozadi, čupa se stub na koji je fiksirana poluga sa oprugama i opet rotori u transportu udaraju po zemlji.
Ovo kako sam uradio, je po meni bolje rešenje, jer su rasterećene opruge, i cela mašina je u balansu samo na točkovima. Ali je i porasla masa sa 1400kg na malo manje od 2 tone.
2-3 podmazivanja dnevno bi trebalo da sačuva ležajeve. A kako će se rus sa sad 46 meteri (pozajmili smo 200 kila sa prednje vuče) boriti s njom videćemo.
Koliko bolje radi sa rotorima? Miuslim jel iplatljivo uzimati ih?

Ima li neko još neki savet, da ne vadi džombe, sem držanja na točkovima.
Ако ти је проблем баш изражен и константан, примениш радикалан пруиступ и замениш рам - "Ферокоп" има и оне тзв лаке вучене тањираче, што добијају рамом од кутија мањих димензија. Они декларишу да је разлика између лаке и полутешке са истим бројем тањира 200 кила.

Мада.... питање је колико тих 200 кила мање масе или додатних пар или два пара тањира чине разлику у пракси.

Ram sigurno neću menjati, i želeo sam teži. Dva para tanjira u praksi čine, manji je pritisak po tanjiru, ali zasigurno bolje je teža nego lakša.
Nego je uvek meni frka, pa kada dodje tanjiranje samo gas i mnogo je i ne štelujem.

Poslednja izmena:
Ja kad sam kupovao tanjiracu znao sam da 28 diska bice puno za rusa pa sam trazio 26 ali deblji ram 150*150

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

[url=https://ibb.co/mJT9d9L][/URL]
Mislim da je vredelo u potpunosti cela zajebancija sa rotorom i dodavanjem tegova. Radi, fantazija. Vuče je rus lepo. U jednom prohodu završena priprema. Pokošeno 27.09., tanjirano pre pet dana.
Ispravka, košeno je 27.avgusta, i 6.septembra. Kiše odradile svoje. Otac je tanjirao, kaže ide druga, kad upeče zvezda malo prva, točkovi dignuti skroz stalno. Mi smo uzeli sttandardan rotor sa flahovima. Imaju i opciju od L profila, kružno savijenih, kao kembridž, 500e skuplja. Takav bi verovatno rešio problem grudve od par postova ranije. Ali je verovatno i dosta teži pa bi se morala raditi ozbiljnija prepravka od ove moje.
Uglavnom, što se ove moje tiče, vredi svaki evro. I još se oslobodili drugog prohoda. Mislim da će ovako raditi i kad bude bolja godina i više mase

Kad tanjirate kukuruzovinu jel skidate cistace sa tanjirace?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Da li bih dobio nešto kada bih rudu prebacio na donju rupu? Tanjirača baš i ne ide duboko koliko sam mislio da će ići. Probao sam tek pokošeno kukuruzište, tri puta sam prošao ali nije dovoljno dobro spremljeno za pšenicu. Probao sam i paljeno, može se odmah sejati posle jednog prohoda. Ne znam da li se može tanjirača bolje podesiti ili moram zapaliti kukuruzišta.
8b82f2fb06df40d96f4508d4f231e479.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Reci mi kolika je razlika u opterćenju za traktor?
Šta da ti kažem, uvek smo radili drugom radnom, kad je bila lakša. Sad ide malo i prva kad je napolju viša temperatura. Ali nije bilo problema tipa, teško je ne može ovako, ipak je to rusčina 🤣 Opet, ogradjujem se jer je kod nas peskovita zemlja, laka za obradu.

Da li bih dobio nešto kada bih rudu prebacio na donju rupu? Tanjirača baš i ne ide duboko koliko sam mislio da će ići. Probao sam tek pokošeno kukuruzište, tri puta sam prošao ali nije dovoljno dobro spremljeno za pšenicu. Probao sam i paljeno, može se odmah sejati posle jednog prohoda. Ne znam da li se može tanjirača bolje podesiti ili moram zapaliti kukuruzišta.
8b82f2fb06df40d96f4508d4f231e479.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Probaj prvi prohod da ispraviš baterije što više, da proseca dublje da razbije zemlju, pa u drugom prohodu zakosi koliko želiš da izmeša.
Pomaže i brzina kretanja da bude manja, jer je zemlja teža mnogo od listine, pa prva padne dole a listina ostane odgore kad se brzo radi. U zavisnosti od godine i mase svašta smo isprobavali, ali ništa nije dalo rezultat kao sad kad je 30%teža.

Да ли је у теговима гориво кад зафали? Која је марка и колико тањира?

Nazad
Vrh