Tanjirače

Evo jedna X tanjiracu sa novim Consum osovinama i diskovima. Može da joj se podešava nagib napred-nazad i time reguliše da li će iza ostati ravno ili ne. Inače verovatno će uskoro biti na prodaju.
ff4722eb4f323d0e67e2b8d05e8a3c46.jpg
6310bcf556dd5f022dd75a5a2c500e72.jpg

Kako je najbolje raditi sa X tanjiračom? Na sredini ostaje mnogo zemlje, napravi se breg. Da li ići pola tanjirače da radi drugi prohod, a druga polovina svežu zemlju?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
пази браћала, ако можеш да подешаваш угао батерија, подеси да прење иамњу већи угао, а задње мањи и онда тог брега нема...А и појава истог зависи од дубине рада доста..бар је на мој тако. што дубље иде то прави већи брег, а као што рекох, закосм задње батерије мање и онда брега нема, поготов ако идем други проход за припрему...тада је подесим да иде плиће, задње батерије готово исрпавим, јер и даље имају довољно угла да преврну земљу и терај пун гас...све равно...

Zadnje baterije su ispravljene koliko mogu, ili ja nisam dobro video. Završio sam tanjiranje, mislim da bez valjka i drugačije tanjirače ne može bolje da se uradi. Probao sam sve, da idem po pola tanjirače, da idem brže, da idem sporije. Na kraju sam morao da idem 3br, što je do nekih 10km/h jer pri većoj brzini ostaje baš veliki breg na sredini. Valjak bi možda malo popravio situaciju.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Koliko je potrebno tu konjica bar 200 za neki optimalan rad
Bila je 36 diskova velikog prečnika i jako je grubo radila. Prepravio sam je na manje diskove i manji razmak između diskova i samim time mnogo finije i sitnije radi sa većim brojem diskova jer mase ima dovoljno . Vučem je sa 210 ks,mislim da joj je 170-180 ks minimum ako se spusti skroz dole da radi posao kako treba. 105 ks ne može ni da je mrdne kada je spuštena .

pri većoj brzini ostaje baš veliki breg na sredini
Ако је твоја тањирача, што не пробаш да на њу накалемиш једну или чак две опруге од сетвоспремача да пачијим ногама или чиме већ, да ти разбацају тај брег што ти остаје?

Poslednja izmena:
Na sreću i ove godine sam u mogućnosti da odradim tanjiranje sa ovom tanjiračom Landstal BTH 400 koja mi se prošle godine izvanredno pokazala u radu. Ove godine su malo lošiji uslovi a kako je posao urađen i kako je njiva pripremljena za setvu pšenice 2022 pogledajte opširnije u videu... Mehanizacija u videu: Landstal 400 BTH kratka tanjirača Case Puma 155 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Nazad
Vrh