Tanjirače

Od toga sto i nije bas niklo , unistava bar jos 10% psenice, ako ne i vise.
Vidi se na snimku kad je psenica u klasu koliko je retka.
Drugo, muzika sa Marsa a kad ono bacuske stare ko zemlja😂
Није то неки репрезентативан снимак, већ неки од првих са листе која је искочила када сам у поље за претрагу "Јутјуба" укуцао термин "ротационная борона". На страну музика у позадини и старосна структура људи са снимака, али на десетинама снимака видећеш да баш ту и нису чиста посла и оваква дрљача баш и не сатире пшеницу колико мислиш.

A jel neko vidio kako to prakticno radi? Za onaj tip sto sam postavljao u chat znam ds radi super ali ovakav nisam nikadvidio uzivo.
Radio ja necim slicnim imao komsija i prodavao... jaka sasija ti radni organi u 3 reda + dupli rotori, ako je suvo sojiste bez slame napravi savrsen setveni sloj za psenicu u 1 prohodu. Cim je malo vlaznije,ima mase i nema brzine to nikako ne radi.

Ovo danasnje je kao kutija cigara, 7-9 cm. Nema potrebe da se ide dublje jer ovo tanjiranje sluzi samo da se sakriju zetveni ostaci a posle ide gruber.

Strahovito je jak za njegovih 115 ks. Pogledaj koliki mu je ucinak sa ovom tanjiracom:

26CLB12.jpg

@milos.... Pogledaj ovaj video do kraja gde se vidi dubina: Tanjiranje . Ne orem vec godinama tako da nisam imao prilike da tanjiram oranje.
Kakav traktor kada sam ja probao tanjiracu da li se secas dubine koju si nastelovao i mislim da nisam mogao preko 13km ici a ti ovde na 1860 ides 11km

Kod nas ima nekoliko tih ariona 430, i niko nije zadovoljan snagom. A potrošnja da se čovek malo ukaki.

Auuuuuu. A ja imam skroz drugacije iskustvo sa tim traktorom. Potrosnja mu je 20-23 lit na na sat kada je upregnut pa sve zavisi sta uradis sa njim za to vreme. Tanjiracu vuce sa 4 lit/KJ a gruber sa 7 lit na 18-20 cm. A u setvi i prskanju na malim obrtajima trosi bas bas malo. Ko god je do sada sedeo kod mene u kabini odusevljen je kako ide traktor.

U kojim operacijama nisu zadovoljni sa snagom?

Primetio sam bas da si zadovoljan sa njim po pitanju svega.
Ne znam, već samo kažem kako su kod nas kupci (ne)zadovoljni, I to od prvog dana kada su kupljeni. Drugar ga ima, i kaže u oranju obrtaji luduju, po 500 obrtaja mu spusti na momente, što je previše, a potrošnja nikad ispod 20l/kj. Gruber nije smeo ni da proba da zakači. A i kod ostalih što oru kako treba, ista situacija.

Нисам од оних који прате све тенценције и трендове у вези прикључака, а ни неко ко се претерано интересује за њихову историју, па ми немојте замерити ако вам је ово са клипа кога ћу окачити, потпуно уобичајена ствар коју сте одавно видели

Виђао са по Нету те "преклопне" тањираче у варијанти "у транспорту ношена, у раду вучена" и вучене тањираче (и којекакве друге прикључке) којима су точкови сасвим позади, али нешто као ову "Трансформер" тањирачу са клипа (који, успут, није једини), где је све то спаковано у једну целину - то нисам видео. Овако априори бих могао да посумњам на овај или онај детаљ у конструкцији тањираче, али да оставља утисак елегантног решења - оставља.

Kako su se pokazale čenejske tanjirače od Tanjirača komerc-a.
Interesuju me vučene V28 sa paker valjcima
Znam da praktikuje čelične tuljke umesto gusanih , bude lakša
Znam da koristi obične profile kačio sam slike njegovog setvospremača
Čuo sam da tanjirače nisu loše!

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Kako su se pokazale čenejske tanjirače od Tanjirača komerc-a.
Interesuju me vučene V28 sa paker valjcima
Ja ih imam vec 10 godina,promenjeni samo lezajevi tocka,ostalo nista .Redovno podmazivanje,okrecem se sa spustenim tanjiracama od prvog dana koriscenja.Godisnje uradi izmedju 300-500 kj.Blizu si mozes doci da je vidis. V28 diskovi 610mm,ram 150x150.

Jel ima neko iskustva sa Bratstvo Novi Travnik tanjiračom od 20 diska. Prošle nedelje sam kupio jednu u jako dobrom stanju planiram vući sa IMT 539, čini mi se da je malo teža od olt-a i leminda, pa me zanima Vaše iskustvo sa njom

Znam da praktikuje čelične tuljke umesto gusanih , bude lakša
Znam da koristi obične profile kačio sam slike njegovog setvospremača
Čuo sam da tanjirače nisu loše!

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
Ne moze biti laksa od drugih sa livenim tuljcima,ima tezi ram,ili nesto drugo ,jer takva kakva je ,da je malo teza ja ne verujem da bi 820 mtz mogao da je vuce u svim uslovima,ni ovako mu nije svejedno ako tanjiram suncokretiste gde najvise ide u zemlju a kamoli sa jos par stotina kila ili koliko vec bi dobila sa livenim tuljcima.

Nazad
Vrh