Tanjirače

Sve su to iste tanjirace, ja sam bio skoro kod svih njih, iskreno najvise mi se svidjala Mbv ali nisam mogao odmah da je dobijem i gazda Mbv-a mi je preporucio Ferocop ili Adut da kupim, ove sa ramom 120*120 su tezine do oko 1600 kg a ove 150*150 imaju 2t, i sve su cevi debljine 5mm i tanje. A sa livenjim tuljcima je oko 100 kg teza tanjiraca. Ja sam svestan da ce mozda biti malo teska ova moja tanjiraca za ruju ali mi je u planu da kupim traktor od 110-120 konja tako da mi se nekupuje tanjiraca svake godine.

*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):
@todor
ovu taniracu sto sam ja vukao danas,moj drug je vuce sa zetorom 7211 i da ti vidis kako to zekan vuce,i ja sam video i nisam mogao da poverujem a tanjraca je prva liga i mislim da za mog kejsa to i nije teska tanjiraca,ali ako bi radio s njom u nekoj tezoj zemlji ili bar malo vlaznijoj,vukao bi ju na 10 15 cm bez problema,ali kejsu je u peskovitoj zemlji bilo tesko jer je tanjiraca isla jako duboko a zemlja je bila suva.
@lalo
ma neznam zasto me stalno vuklo u stranu ali drug mi je rekao da idem desnim tockom u ovu brazdicu jer i on tako radi pa sam ga poslusao ali probao sam i da izadjem iz te brazdice i isao sam sa svim tockovima po netanjiranom i opet me vuklo u stranu?zasto?a kad sam ukjljucio prednju vucu poskakivao je ko zec i verovatno mu je bilo tesko ili je malo lagan?a kejs ima dobre 4t i kusur.
te priče prosipaj nekom drugom sa tim zetorom bi jedva i moju vukao a ne v28

da ali kad pogledam sve mi se kvarilo na tanjiraci od delova samo jos da se okrja napola samo taj kvar nisam doziveo,ostalo je kao dobar dan,nemam oci da je vidim.smrkla mi se.

Kako sta sad,pa jesi ti gledao sta pise. Dobro obrati paznju na tezinu,potrebnu snagu...
To su tanjrace a ove nase mi dodju kao igracke za decu,az kad za bolje nema para igracemo se i dalje.

paorpaor je napisao(la):
Kako sta sad,pa jesi ti gledao sta pise. Dobro obrati paznju na tezinu,potrebnu snagu...
To su tanjrace a ove nase mi dodju kao igracke za decu,az kad za bolje nema para igracemo se i dalje.
pa daj ti nama po 12-13000 jevrića pa ćemo raditi sa njima

nebi ja dao ni 10000 evra za tanjiracu a kamoli 12000 13000 :udri: sa nasim uslovima te igracke su za nas i preskupe kad ides da je kupis tamo onaj ti trazi pare a cena zita?? 8,5 din ako ne i manje

evo moje
25f16ad_th.jpg
tajirace !!! ::novac::

Po meni koliko sam upućen u tanjirače Luta tanjirače su veoma dobre i kvalitetne.Imaju kućišta tipa Drava,jaku konstrukciju i što je najvažnije livene tuljke dok kod drugih tuljci nisu liveni već od šupljih cevi.
ZZivice tanjiraču ne otežavaš dodavanjem betonskih tegova i ploča na sam ram,time samo jbeš ležajeve u uopšte ubrzavaš raspad tanjirače već promenom tuljaka.

todor je napisao(la):
*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):
@todor
ovu taniracu sto sam ja vukao danas,moj drug je vuce sa zetorom 7211 i da ti vidis kako to zekan vuce,i ja sam video i nisam mogao da poverujem a tanjraca je prva liga i mislim da za mog kejsa to i nije teska tanjiraca,ali ako bi radio s njom u nekoj tezoj zemlji ili bar malo vlaznijoj,vukao bi ju na 10 15 cm bez problema,ali kejsu je u peskovitoj zemlji bilo tesko jer je tanjiraca isla jako duboko a zemlja je bila suva.
@lalo
ma neznam zasto me stalno vuklo u stranu ali drug mi je rekao da idem desnim tockom u ovu brazdicu jer i on tako radi pa sam ga poslusao ali probao sam i da izadjem iz te brazdice i isao sam sa svim tockovima po netanjiranom i opet me vuklo u stranu?zasto?a kad sam ukjljucio prednju vucu poskakivao je ko zec i verovatno mu je bilo tesko ili je malo lagan?a kejs ima dobre 4t i kusur.
te priče prosipaj nekom drugom sa tim zetorom bi jedva i moju vukao a ne v28
@todore
ovaj put potpisujem JOHNY-jevu tvrdnju da radi sa tim zetorom video sam. A radio sam i ja sa consumovom V28 jos pre njega sa Z 7245 sa prednjom vucom ali na tockovima (nuzno zlo), sad radim sa rus 105KS i igra se sa istom nebitno dali je oranje, strnjiste, kukuruziste...

rade i kod nas 820 sa istom, ali sam ipak zadovoljan sto sam uzeo 105KS jer kazem ti radim 10km/h nebitna podloga i propadanje a potrosnja oko 5-6l u dva prohoda.

Pa to se mahovina uhvatila.
105 konja je taman za 28 diskova tanjiracu,tipa konsum,ada,livac,eurotok... Sa 90 jos i mozda al jedva,a sa 80 konja nema govora o pravom poslu. To je samo da se kaze da vuces 28 diskova.

zzivica je napisao(la):
vazi sad cu postaviti jednu sliku da vidite kako izgleda rotor sa zapada.

Evo ovako, danas sam na žabaljskom vašaru pričao sa čovekom iz Aduta i kaže da je tanjirača v-28 teži 1.800kg a rotori su 250 kg i prečnika su 40cm

Nazad
Vrh