Tanjirače

ja sam danas bio da tanjiram sa tanjiracom TARA V 28 teska oko 2 tone (cenejska) i kejs ju je vukao bez problema i sam radio na oko 2 kj kukuruzovine(popaljene) i ta zemlja je bila mesovita jer je to neki breg i dolina pa je na bregu oko 70posto parcele bila peskovita zemlja a svega 30 posto je bila cernozem ali ta tanjiraca je propadala skoro do osovina u peskovitoj zemlji i radila oko 15 20cm dok je u cernozemu isla oko 10 15 cm dubine i tamo se lakse vukla nego u pesku a tockovi su stalno bili u vazduhu ali kejsu nije bilo bas lako,ipak tanjiraca je bila polovicno zakosena i kejsa je vukla malo na stranu ali kad sam ukljucio prednju vucu poceo je da skace kao zec pa sam radio bez prednje vuce,islo je malo teze i bilo je proklizavanja ali kejs ju je vukao i od 8 do 10km/h (2rang 3 ili 4 brzina) i trosio mi je oko 5lit po kj ali radio sam 2 prohoda i drugi prohod sam radio sa malo spustenim tockovima jer je tanjiraca propadala bukvalno do osovina pa sam je drzao malo na tockovima da neide tako duboko i da kejs moze lakse da je vuce,ali za 2 sata sam potanjirao 2kj i to u 2 prohoda i evo kako je to bilo

6jko4g.jpg

2hq8377.jpg

t7hq1g.jpg

2qnruwo.jpg

1sinur.jpg

29emxj4.jpg

2j287qu.jpg

dgq96x.jpg

inace tanjiracu sam pozajmio od druga koji je bio i samnom i ta tanjiraca je neka posebna i pravljena po porudzini ca najvecim cevima 15x15cm i teska je oko 2 tone ali u peskovitom zemljistu se tesko vuce i treba preko 120ks za nju dok u srednjeteskim i teskim zemljistima se vuce lako.

nebi ti sa kejsom krenuo kod mene sa v28 ovde rus 1025 od 105ks jedva ide sa v28 dok rus 952vuče v26 na jedvite jade tanjiri su fi 560
Post je spojen: [time]1253383807[/time]

zato te i vuce u jednu stranu sto ti je jedan tocak na rastresitoj a jedan na tvrdoj. nema potrebe da toliko preklapas. teraj uvek da ti tocak gazi nuz istanjirano a ne po potanjiranom. Nema ta tanjitaca 2 tone. sve su one na istu foru i teze nekih 1700 kg.

@todor
ovu taniracu sto sam ja vukao danas,moj drug je vuce sa zetorom 7211 i da ti vidis kako to zekan vuce,i ja sam video i nisam mogao da poverujem a tanjraca je prva liga i mislim da za mog kejsa to i nije teska tanjiraca,ali ako bi radio s njom u nekoj tezoj zemlji ili bar malo vlaznijoj,vukao bi ju na 10 15 cm bez problema,ali kejsu je u peskovitoj zemlji bilo tesko jer je tanjiraca isla jako duboko a zemlja je bila suva.
@lalo
ma neznam zasto me stalno vuklo u stranu ali drug mi je rekao da idem desnim tockom u ovu brazdicu jer i on tako radi pa sam ga poslusao ali probao sam i da izadjem iz te brazdice i isao sam sa svim tockovima po netanjiranom i opet me vuklo u stranu?zasto?a kad sam ukjljucio prednju vucu poskakivao je ko zec i verovatno mu je bilo tesko ili je malo lagan?a kejs ima dobre 4t i kusur.

Dzoni smanji malo gas /brzinu/ pa nece skakati.Nije ti njiva trkacka pista.

Svaka V tanjiraca ce malo vuci traktor,ali po mom nekom iskustvu za tanjiracu je najbitnije da joj nadjes brzinu. Pod tim mislim da ako vozis jako sporo neces imati kvalitet,aa ko vozis jako brzo neces imati dubinu jer ce tanjiri prosto preleteti. Mislim da je neka optimalna przina za tanjiracu nesto malo brze nego kad ores. Recimo da je to u mom slucaju nekih 8-9 Km. Sve preko toga mi se nesvidja. Naravno ovo vazi za ovaj tip tanjiraca koje su sve gotovo indenticne i koje se prave od istog materijala (Dac komerc Novi Sad), i teze oko 1700 kg. Jos jednom kazem,ako hocete pravu tanjiracu koja ima opterecenje po disku 80-90 kg kupite Kverneland za 12-13000 e ::namigivanje::

Dok tanjiraš mora biti uključena prednja vuča tada te neće kositi jako već malo i to mora.Kad počne da poskakuje smanji brzinu ili probaj da uključiš blokadu zadnjih točkova.Treba da digneš transportne točkove skroz gore.Što se tiče brzine optimalna je od 9-10km/h. Moja tanjirača je Adutova V-28 i teži 1.800kg + 400kg rotori.

po mom misljenju najkvalitetnije tanjirace su cenejske jer su im cevi jake debljine od 6-8mm sve po zelji a eurotokova ima 1700kg a debljina zida nesto manje ili 4mm.kazem te tanjirace su bolje i od consumovih .ja sam se zeznuo sa tom eurotokovom ali videcu kasnije sta mi je ciniti,da li da je prodam i da kupim cenejsku ili ne.zavisi kako se sad bude pokazala.

Jebi ga tako su rekli.Ako oni lažu onda i ja vas.Njih nisam merio posebno ali ni tanjiraču kada sam ih okačio,ali su i masivni i jaki sa debelozidnim cevima i L profilima.Pa onaj rotor što sam pravio na plug teži oko 60kg a igtačka je za ove rotore.

ja sam uzeo okrugle tri ploce da napravim jedan rotor za tanjiracu sirine 3m i samo ploce su teske 35 kg.
Post je spojen: [time]1253391105[/time]
koji je precnik rotora tanjirace ZR?

Kao prvo i osnovno najdeblje cevi su 5 mm i od tih nema deblji. Tako da te price o 8 mm ne stoje. Ljudi ne nasedaj te na marketiske trikove. Odgovorno tvrdim da svi,ama bas svi proizvodjaci, uzimaju materijal od Daca iz Novog Sada. Od 6 mm ce te tesko naci cevi osim mozda okrugle. Razlika u tezini moze biti eventualno u tuljcima(liveni su nesto tezi),a sve ostalo je jako jako slicno.

Nazad
Vrh