phoenixfendt
Banned
- Učlanjen(a)
- 22 Feb 2009
- Poruka
- 1.425
ja sam danas bio da tanjiram sa tanjiracom TARA V 28 teska oko 2 tone (cenejska) i kejs ju je vukao bez problema i sam radio na oko 2 kj kukuruzovine(popaljene) i ta zemlja je bila mesovita jer je to neki breg i dolina pa je na bregu oko 70posto parcele bila peskovita zemlja a svega 30 posto je bila cernozem ali ta tanjiraca je propadala skoro do osovina u peskovitoj zemlji i radila oko 15 20cm dok je u cernozemu isla oko 10 15 cm dubine i tamo se lakse vukla nego u pesku a tockovi su stalno bili u vazduhu ali kejsu nije bilo bas lako,ipak tanjiraca je bila polovicno zakosena i kejsa je vukla malo na stranu ali kad sam ukljucio prednju vucu poceo je da skace kao zec pa sam radio bez prednje vuce,islo je malo teze i bilo je proklizavanja ali kejs ju je vukao i od 8 do 10km/h (2rang 3 ili 4 brzina) i trosio mi je oko 5lit po kj ali radio sam 2 prohoda i drugi prohod sam radio sa malo spustenim tockovima jer je tanjiraca propadala bukvalno do osovina pa sam je drzao malo na tockovima da neide tako duboko i da kejs moze lakse da je vuce,ali za 2 sata sam potanjirao 2kj i to u 2 prohoda i evo kako je to bilo
inace tanjiracu sam pozajmio od druga koji je bio i samnom i ta tanjiraca je neka posebna i pravljena po porudzini ca najvecim cevima 15x15cm i teska je oko 2 tone ali u peskovitom zemljistu se tesko vuce i treba preko 120ks za nju dok u srednjeteskim i teskim zemljistima se vuce lako.
inace tanjiracu sam pozajmio od druga koji je bio i samnom i ta tanjiraca je neka posebna i pravljena po porudzini ca najvecim cevima 15x15cm i teska je oko 2 tone ali u peskovitom zemljistu se tesko vuce i treba preko 120ks za nju dok u srednjeteskim i teskim zemljistima se vuce lako.