Tanjirače

Zamor materijala je cudo... Kad pocne da puca, samo se cudis...

Taj zamor se uglavnom javlja na lošijim materijalima i loše konstruisanim stvarima,većinom proizvedenih baš u ovoj banana državi :ppozdrav:
Nit valjanog materijala za kupiti,a i proizvođači štede za medalju,svi bi na seljaku da zarade

Bas sam htio postaviti pitanje dal bi to sa zamorom materijala trebaloznaciti da bolje da je kupio novu domacu tanjuracu pa da mu za tri godine krene pucati od "zamora materijala" a sam "materijal" je katastrofa. Dok se ova francuska tanjuraca uopce krene zamarati, pokopat ce najmanje 3-4 tanjurace iz domace proizvodnje. Pocevsi od same kvalitete diskova, osovina, lezajeva i na kraju kvalitete samog materijala...

Domace tanjurace s punim ramom ulja jedva vagnu 2500kg kako mi se cini tako da je svaka rasprava o kvaliteti strane tanjurace ili bilo kojeg prikljucka suvisna...

Taj zamor se uglavnom javlja na lošijim materijalima i loše konstruisanim stvarima,većinom proizvedenih baš u ovoj banana državi :ppozdrav:
Nit valjanog materijala za kupiti,a i proizvođači štede za medalju,svi bi na seljaku da zarade

O kvalitetu materijala i kontsrukcionim promasajima nemam nameru da polemisem, ali ne treba stedeti ni prosecnog srpskog seljaka koji bi za 100 evra razlike u ceni pojeo svakojakih govana, da izvinete na recniku, ali lakse je danas prodati 10 lose uradjenih a jeftinih tanjiraca nego jednu kvalitetnu skuplju...

У суседном селу газде покуповале већином ОЛТ Таре тањираче и то из задруга. Могу да замислим како су исте те пазили и мазили у тим задругама и људи раде ли раде са њима, а све су произведене тамо негде с краја 80тих и урадиле су на хиљаде јутара, ако не и десетне за све ово време и још увек се није показао замор материјала на њима.

Исто је и са овим страним половним...ето на мојој се прошли викенд појавио замор материјала у виду лежаја, ако се то може назвати замор, пре бих рекао неамр претходног власника и на крају мој, јер нисам прегледао те лежајеве кад је стигла код мене....

Ovo je jedino domaće a jako

domaca.jpg

Druze vozim kombajn Claas 74 godiste jos nije pokazao znake zamora a,propisno ga znojim u sezoni.Ova tanjiraca je mladja jedno 16-17 god ne verujem da ce u skorije vreme pokazati znake zamora.

- - - - - - - - - -

Ako sam dobro shvatio tanjiraca ima 2,5 tone sa kojim traktorom ces je vuci.
Dobro si shvatio.Planiram je vuci sa ovim malim Breznjevom.

- - - - - - - - - -

Dve godine sam pozajmljivao od drugara zmaj mbv 28 diska i vukao za rusom.Te puknu makaze za podizanje tockova,te pukne upirac osovine onaj sa federom,te drzac baterija,te centralni drzac,lageri svake sezone...Drug iz susednog sela ima Fero Coop isti preslikani problemi.Od domace proizvodnje najmladja masina mi je rasipac vestaka koliko puta sam ga vario...Rekao sam sad sam kupio i vise ne dok se ne poboljsa kvalitet,ako se poboljsa!!Ne zelim da platim nesto skuplje recimo novo da dam 4 k evra i da lezim pod njom da je varim ili recimo da nosim stalno kljuc 27 da bih pomerao baterije!

Cvejo ako je ta tvoja 2.5 tone nek ti je da srecom..bojim se da je tesko to za rusvaja..al ti javi kad probas da cujemo utiske..

Cvejo ako je ta tvoja 2.5 tone nek ti je da srecom..bojim se da je tesko to za rusvaja..al ti javi kad probas da cujemo utiske..
U kolonama ispod slike druga po redu od 24 diska pogledaj podatke
http://en.quivogne.fr/Trailed_V_Dis.../AP_driven_V_offset_disc_harrow--0000115.html

- - - - - - - - - -

Obično postoji i graničnik za dubinu na tanjirači :ppozdrav:
Nema to gvozdje.Igrala se deca pa izgubila:osmeh:

- - - - - - - - - -

Evo nekih od razloga zasto sam odabrao stranu polovnu Tanjiracu a,ne domacu novu.
Stelovanje rude po visini
PVpfc5.jpg

Brzo pomeranje rude radi eliminisanja kose vuce
hDTENV.jpg

Brzo pomeranje baterija
GYk8LM.jpg

Masivno kacenje baterija
T0n8jr.jpg

Kuciste i lageri
r77kek.jpg

Cistaci,skrejperi
yAZKFm.jpg

Debljina samog materijala.Malo se losije vidi subler ali kaze 8mm (to je na rudi tu jedino nije zatvoreno pa sam mogao da izmerim
64U1o2.jpg

Samo malo vremena i 2,3 kg farbe i bice kao nova:osmeh:

Да је офарбаш у црвен-црну боју (носаче батерија и чистаче, црне, а остало црвено), никако ову жуту...једино што ти преостаје је да набавиш нешто јаче од тог твог риђана, јер су ово баш тешке тањираче и траже мрцину од машине...до душе к'о што каже колеза минђушар увек се може наштеловати дубина рада да не иде дубоко, али свеједно неће му бити лако да је тегли јер је у питању поприлична маса....

Само носач и кућиште лежаја имају 20кг, ја их иземрио на мојој бесоновој, када сам мењао конусне лежајеве на једној од батерија. У кућишту се налазе два лежаја, са сваке стране по један, да не буде забуне..

Да је офарбаш у црвен-црну боју (носаче батерија и чистаче, црне, а остало црвено), никако ову жуту...једино што ти преостаје је да набавиш нешто јаче од тог твог риђана, јер су ово баш тешке тањираче и траже мрцину од машине...до душе к'о што каже колеза минђушар увек се може наштеловати дубина рада да не иде дубоко, али свеједно неће му бити лако да је тегли јер је у питању поприлична маса....

Само носач и кућиште лежаја имају 20кг, ја их иземрио на мојој бесоновој, када сам мењао конусне лежајеве на једној од батерија. У кућишту се налазе два лежаја, са сваке стране по један, да не буде забуне..
Kad se zamaze izgledace ovako
7Ta3Iv.jpg

Treba nesto vece samo ::novac:: vreme da dozvoli.Neznam da li kod mene idu konusno valjkasti ili kuglicni?

Колико сам могао,толико се и "пружио"!

110891646c29d120a6c8946fb4b771cd.jpg

ovakvu ima drugar samo sa 30 diskova i ima dubinu rada strasnu i u smolnici odlicno pokrije masu od kukuruza , tri puta bolje ide od ferokopove i jedna od boljih domacih no ipak jos dosta ispred su strane tanjirace .
cestitam :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh