Tanjirače

Meni bi bilo sramota da nudim poluproizvod na poljoprivrednom sajmu. Jos zalosnije je to sto uvek se nadje neko ko se lozi na te poluproizvode. Danas je 2016god a jos sredinom proslog veka ljudi su na tanjiracama uradili sistem za brzo stelovanje baterija.

Dodji u Srbiju, zivi iskljucivo od poljoprivrede (recimo do 50ha) pa onda pokusaj da napises ponovo ove iste reci.

Ni meni ove domace tanjirace ne leze previse, svaka ima neku manu ali isto tako svaka od tih tanjiraca radi posao i kod vecine prosecnih poljoprivrednika traje dosta vise od 5 godina a kostala je nova realno malo vise nego sto kosta materijal po maloprodajnim cenama da se napravi u sopstvenoj reziji. Sada su cene malo drugacije ali se ne razlikuju previse. Primera radi, drugar je imao prvu seriju Consum tanjirace. Vukli smo je svi sa traktorima od 70 do 140ks i da nije bilo strucnjaka koji su motali kontra sa spustenom, nikada ni ruda ne bi pukla. Spingla je par puta radjena i diskovi na prednjoj osovini su delimicno potroseni ali je uradila vise od 2000 katastarskih jutara ili 1150 hektara... Kada se ta naradila, prodao je za solidne pare, dodao nesto i opet kupio istu takvu novu tanjiracu posle 10 godina rada. Prva tanjiraca je otisla poznatom kupcu i dalje je u radu.

Poslednja izmena:
Sto se tice tog brzog pomeranja baterija. To nije neka velika investivica.
Samo treba prekopirati sa neke strane tanjirace.

2000kg sa rotorima ili bez?
Pogledaj i Ferocoop i Consum. Njih si zaboravio.
Ova Agromerkur ima dosta slicnosti sa Consum tanjiracama. I kacenje baterija za srfom na sredini. I ram im je skoro isti.

2000kg sa rotorima ili bez?
Pogledaj i Ferocoop i Consum. Njih si zaboravio.
Ova Agromerkur ima dosta slicnosti sa Consum tanjiracama. I kacenje baterija za srfom na sredini. I ram im je skoro isti.

Sa rotorima je oko 2000kg. Ferokop sam gledao, nesto mi se ne svidjaju. Ram jeste sličan ali je osovina na točkovima tanka kao od auto prikolice. Ova agromerkur mi je vrh. Nisam video na sajmu Consum tanjirače. Baš je agromerkur ovu tanjiraču odradio odlično. Imam njihov setvospremač i radi odlično.

Pogledaj i Tanjiraca Komerc iz Ceneja, mislim da nije losa tanjiraca... Ima u selu par komada niko se ne zali na njihove tanjirace....

Sa rotorima je oko 2000kg. Ferokop sam gledao, nesto mi se ne svidjaju. Ram jeste sličan ali je osovina na točkovima tanka kao od auto prikolice. Ova agromerkur mi je vrh. Nisam video na sajmu Consum tanjirače. Baš je agromerkur ovu tanjiraču odradio odlično. Imam njihov setvospremač i radi odlično.

Ja da sam na tvom mestu uzeo bi adutovu 32 diska 56mm i razmak 19,ima oko 1800 kg bez rotora i sasija 150×150.
Ja imam consum 28 tanjira i vucem je sa rusom 130 ks i nigde nije pukla,a ovo je 6-ta godina. Jedino sto mi se ne svidja je to sto je razmak 22 cm i radi malo grublje,ja kad budem bio u situaciji kupicu adut od 36 tanjira.

Ja da sam na tvom mestu uzeo bi adutovu 32 diska 56mm i razmak 19,ima oko 1800 kg bez rotora i sasija 150×150.
Ja imam consum 28 tanjira i vucem je sa rusom 130 ks i nigde nije pukla,a ovo je 6-ta godina. Jedino sto mi se ne svidja je to sto je razmak 22 cm i radi malo grublje,ja kad budem bio u situaciji kupicu adut od 36 tanjira.

Ja imam adut od 32 diska sa tim velikim ramom i na 19cm.Da kupujem opet bih nju uzeo.

Imao sam i ja takvu Adut tanjiraču samo sa 28 nazubljenih diskova.Super je radila i nikada ništa nije puklo niti se slomilo.

Interesuje me kolko je pametno da se za tanjiraču napravi neka poteznica na poluge i tako da se koristi. Jer donja poteznica je dosta visoko pa ako podesim da i prednje i zadnje baterije idu na istu dubinu predni tanjiri u transportu su na nekih 4 prsta od asfalta a ako još uleti u neku rupu tanjiri samo varniče.

Razvalices sve zivo,sto ti ovo problem,kad krenes kuci odvrni spinglu i spusti zadnji kraj,si ti siguran da ti visoka poteznica,da je tako visio bi zadnji kraj?

Sto da ne. Vidio sam na Massey i vucenoj takvo kacenje. Kod nas to zovu vagir. Po selu svaku balirku za vagirom voze. Niko na poteznicu. Pikap ne diras, samo na polugama gore dole u zavisnosti od terena i gas.

slika-701060-5715374e72e48-default.jpg

Nemoj racunati balirku i ja je vucem na polugama,ove bre krlja napred nazad levo desno...I kod mene je visoko kacenje ali stoji pravo,tu jedino da malo produzis rudu.

Balirku sam naveo uspust sto rekli :osmeh: Ne vidim u cemu je problem. Po YT traktori od 250KS vuku plugove na donjim polugama zasto ne i tanjiracu. Zategni spanere i gas.

Nazad
Vrh