Tanjirače

Moj rođak je sa 577 DV vukao fero coop od 24 diska vučenu bez problema...

Pravo da ti kazem kad je tanjiraca u pitanju nekako mi se te novopecene maloprivredne ne dopadaju bas,mozda gresim,verovatno.Samo sam hteo da znam da li sigurno 577 ne moze da vuce one koje sam slikao i postavio slike e ako se ispostavi da ipak ne moze,onda cu nalaziti sebi drugo resenje.Ili drugi traktor ili neka nova tanjiraca jer iz uvoza nema manjih.Inace one iz uvoza su koliko vidim konstrukcijski neunistive.

Evo ovako imamo vučnu tanjiraču iz uvoza sa dobrim tanjirima (nije finišerka) vučemo je nas četvorica drugara masej od 90 ks je najbolje nosi posle toga fent 309, rus 82 vrcka dupetom ali ide nekako, a 577 se muči sa njom tako da ako ide plitko nešto i uradi ali to nije dovoljne dubine da bi se posejala pšenica, a ako se podubi tu je kraj..... tako da mislim da za 577 nije ta tanjirača naručito ne za naše krajeve, u Vojvodini možda al kod nas.....

Vojkane ja sam 577 bez problema vucem ovakvu tanjiracu 1-vom brzom.

20st9ht.jpg

Vučeš u Dobrincima.Pročitaj par postova iznad gde je Vojkan napisao kakvu ima zemlju i kako stoje parcele.

Ova ferokop je mnogo veca od one uvozne sto sam ja postavio,jedino ako je teza iz uvoza.Na zalost nije pored traktora pa da se vidi u nekoj realnoj velicini.Na jednoj slici se vidi pored balirke Internacional 430 pa to i moze biti neka merka.

Te sto si gledao i slikao, bile su kod Nese u Pojate?
Ako jesu, onda su to ozbiljne tanjirace, nece to ici sa 577...

Nisam stigao do Nese.Ove su u Kaoniku.A da vidis kolikih ima ako ovu ne moze 577 onda za one ostale treba min. 500ks jer su mnogostruko vece.Ja budala nisam poneo cime da premerim precnik diska i razmak,radnu sirinu i sve dimenzije.

Razmak diska ti je kod njih od 23-27cm. Precnik je uglavnom fabricki 610mm, ali su oni iatroseni, pa onda bude ispod 560mm. I sve su teske, od 1800kg pa na gore. To su teske tanjirace.
I ja danas bio u Kaoniku, ali nisam video te sto si slikao.

Pa ne znam gde si bio ali kod jednog ima gomila ogromnih tanjiraca a ove sto sam stavio slike su na putu za Krusevac.

Vojkane moje skromno misljenje je da je najbolje za 577dv da kupis neku nosenu V tanjiracu kao sa slike.Cene novih stvarno neznam.
Mislim da je bolje i da vuces manju tanjiracu ali da ides po njivi nego da vuces ogromnu+tesku i da traktor umire.
in4fmt.jpg

Imam ja ali na vrsackoj tanjiraci, dosta su teske i masivne te precage. Ove jeseni smo prvi put radili sa njima kukuruz samo jedan prohod ( balirana kukuruzovina ) i sejanje po meni nije lose. Mada i jesen je bila sa vlagom vide emo kako ce se pokazati kad zasusi .

Zdravo kolege! Kakve su vase iskustvo sa Consum tanjiracama cvt ili vvt, ojacani ram ili standardni, koliko treba +snaga ako ima i rotore. Ovde u okolinu svi vuku sa Belarusom 82 V28 a mene se cini kao da mu tesko.

Prelistao sam 290 stranu, i samo kod jednog posta sam našao da imao problem (pukotina) kod consumovog. Sad samo to mi nije jasno zašto u hrvatskoj jeftinije sa kućnom dostavom nego kod nas u Bečeju?!

Taptalk LG-65

Nazad
Vrh