Tanjirače

imam ja takvu kratku tanjiracu sa sve hidroliftom.Tek razradjena,tri godine stara.Ali je ne koristim u setvi.

Jel si mozda probao u setvi? I da li si probao kako radi na kukuruzistu?
Mislim da je tvoj brat pricao na okupljanju da ste menjali onaj paker pozadi, isprobavali i cevasti rotor i paker valjak. Ako sam ja dobro razumeo Pantica.

Spajaju se prohodi, gledajte kud sijacica ide a ne tanjuraca. Kolega je 3 godine radio s RD 3m i IMT 2.7 sijacicom. Najprecizniji gazda u sirem nasem kraju i opet nije bilo oplazina nikakvih. Svi smo mislili da je rasirivao sijacicu ali nije. Kaze da je samo imala veci spremnik za sjeme da ju ne bi mjenjao nikad za amazonku.

Kod poljaka svaki prikljucak radi fantasticno posto imaju jaaako pjeskovito zemljiste. Tamo masovno ursus 355 vuce 3 glave, traktori 70ks 4 glave pun ih je youtube. Tako da svaku odlicnu pripremu zemljista treba uzeti s rezervom kad se radi o poljskom videu.

ја бих рекао да ови пољаци преврћу песак са минималним додацима земље...Ко да су у африци а не у јевропи....Није ни чудо ондак што се отимају ови странци за нашу војевођанску земљу.....

Izvinjavam sa ako je vec pisano o ovome. Intereauje me mala nosena tanjiraca 20 dislova ali samo ako ima smisla i ako moze da pomlati, usitni stapove od suncokreta ili visoku travu da ne placam tarupiranje?

Moze ona to uraditi, jer sam ja radio prosle godine. Samo treba poslije toga cistiti tanjirace od namotane trave. :D

Stapove od suncokreta i moze nekako da usitni, ako je cista parcela, da nema korova.
A visoku travu ne moze bas da uradi, nije ona za tako nesto.

@Vuk: Sirak veoma teško sa bilo kakvom tanjiračom, pogotovo ako je preko kolena visine.

Sa BNT 32 i 75ks prvom brzom sam prelazio kukuruzišta plitko, ukošene baterije, pomogne pre oranja, ali moras ići brže i dva prolaza (kontra smer). Čim je sirak preko kolena džaba, samo položi stabljiku. Imao sam i jednu parcelu sa metar sirka, to ni 115 ks sa vučenom Tarom 28 nisu uspeli da iseku.

Možeš videti gore desno kako još uvek ima polegnutog sirka posle 2 prolaza.

http://i.imgur.com/CoOSP1P.jpg
http://i.imgur.com/Urj9UBy.jpg

Hvala beli tako sam i mislio. Onda cu placati tarupiranje ipak je mnogo bolje od ovoga.

Ja se razmišljam da uzmem tarup, matori Odžački. Za uspešno tanjiranje ostataka/korova ipak treba ozbiljna tanjirača i naravno ozbiljan traktor, ovako je samo trošenje goriva i mala pomoć pre oranja.

Ja nisam strucan pa bih zamolio sve koji poznaju materiju da pogledaju slike i daju savet.
Naime gledao sam neke tanjirace pre neki dan pa me zanima da li bi mogla ova tanjiraca da bude za 577dv.Trenutno me zanima da orem i posle toga tanjiram kako bi usitnio za setvu zitarica.Zemlja je jako teska i nabijena.
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Ima moj drug takvu od 28 tanjira i Fendt od 160ks ima posla,tu su tanjiri 610mm sa razmakom od 24cm i to ide u zemlju kao u sir.

Nazad
Vrh