Tanjirače

Ovakvu karatku tanjiracu, kod nas vuce massey od 136ks. Ali sa sve sejalicom na hidro liftu.
mislim na ovu sto je Ace, a mislim da za nju trazi oko 4000e, nisam siguran.

Kod nas je takva nova oko 5500eura,relativno povoljna cijena, ali zanima me kvaliteta..
Vukao bih ju sa mf 3080 i to bi išlo.
Samo me zanima ako ju netko ima kakva je kvaliteta izrade? diskovi ležajevi kontrukcija itd..

108190697533689246993921.jpg

Evo i moje kupljene tanjirace. Treba se dosta poraditi na njoj ali za jednog pocetnika u poljoprivredi mislim da ce dobro sliziti placena 700 eura.

Od kada pocetnik u poljoprivredi kupuje tesku tanjiracu? :osmeh:

Salim se. Sredi odmah sve sto treba, da te kasnije ne boli glava (da te ne zeza u sezoni).

rumunske proizvodnje. Imas u rumuniji tanjirace od 300 eura pa do 1500 ove njihove. Smatrao sam da je ovo sasvim dovoljno neko vreme za mene.

Postovanje, htio sam sa vama da podijelim mali projekat koji sam radio. Prosle godine kupili smo novu Minav nosenu V tanjiracu od 2x14 tanjira. Prospekt kaze da je teska 650 kg, mada mislim da nema toliko, nisam je vagao. Posle probe, posao radi dobro, ali joj fali tezine te sam odlucio da napunim ram pijeskom. Ocekivao sam da dobijem oko 130kg, ali sam uspio "natrpati" nesto preko 80kg. Ociscena i prefarbana, posto je originalna farba bila jako losa, ceka lijepo vrijeme da se oproba. Takodje, napravio sam fluktuirajuci topling, sa nekh 12 cm hoda, smatrajuci da ce tako manje setati lijevo desno i da ce manje "udarati" topling. Nosi je Zetor 6211, radna brzina, 3a brza. Evo par slika razocarenja u debljinu profila:

Edit: Skoro svaki ram je bio pun vode... Tokom zime, jedan je i pukao, zbog mraza.

Zna li neko gde naci delove za Tanjiracu Bratstvo Novi Travnik? Trebaju mi "poklopci" kucista lezaja?

hvala

Kazu da odgovara kuciste od Dubice, videcu u montazi :osmeh: OLT ne odgovara nikako. A poslednja opcija je prepravljanje nosaca na neko drugo kuciste, npr:

2uffrky.jpg

Nazalost nista od kucista za Dubicu, ne odgovara. Vracena stara kucista, sklopljeno, otanjirano 6 jutara... vise srece sledeci remont :osmeh:

Sad vidim da si ipak uzeo tu tanjiraču. Pa kako si zadovoljan sa njom? :osmeh:
A što se rotora tiče, mislim da bi bilo komplikovano nakačiti ih na ovakvu tanjiraču a i pitanje kakav bi efekat to imalo.

Komso,Tanjiraca je odlicna,ima sve narezane tanjire,za sada nije bilo dinara ulaganja u nju.560 je vuce drugom uzbrdo u X varijanti,odlicno ide u zemlju,sto bi se reklo Radi posao kako treba.A i onaj 560 je bas samohotka,za teske poslove ide kao munja,iznenadjujuce ostar a dokle ce...:osmeh:

- - - - - - - - - -

Mirko,ima na strani 265 nesto o tome :ppozdrav:
E na toj strani sam tek kupovao ovu tanjiracu pa mi sad zanimljivo citati komentare.Posto sam je kupio i vec sam dosta tanjirao sa njom do sad nisam imao nijedan kvar,cistaci su na svom mestu,fale na krajevima(a i netrebaju)i fale gde su lezajevi a i tu netrebaju.Ja ovu tanjiracu vucem drugom brzom uzbrdo sa zakosenim tanjirima,ona odradjuje posao samo tako,tone u zemlju iznenadjujuce pa me vec mnogi pitaju da im dam tanjiracu da se posluze jer vide da ide dobro i da nepravi bregove,nije kriva,medjutim ja tanjiracu vise nebi dao ni rodjenom bratu.Imam vec jednu OLT 20 koja takodje ide dobro ali je brate mili urnisana,radi posao ali je varena na milion mesta,sve faktor Covek.
Ovo na slici su zadnji tanjiri ispravljeni jer sam radio uvratine koje su vec bile usitnjene,sto bi se reklo zavrsnica samo da ne ostane potabano od guma.

Mirko, takva je i kod mene a mislimi da jekolega Borko Jagodinac zimus kupio takvu:osmeh:.
Ova moja je pucala na par mesta i varena je ali se i naradila. Svake godine spremi min. 10hektara. Osovine 25mm, liveni tuljci. Prijao bi joj remont(prednji tanjiri bi mogli da se menjaju), ali niti se ima vremena niti para.
Za sledecu godinu ce je ako Bog da zameniti setvospremac. Svake godine neko veliko ulaganje u remont i odrzavanje mehanizaciju(te gume na traktoru, te remont hidraulike, kvacilo, raonici na plugu i jos vazda sitnica). Odu pare a da se i neprimeti na sta...

Nazad
Vrh