Tanjirače

Druze, vidim da si nov na forumu, pa da ti pomognem:

Ne samo na ovom, nego na bilo kom forumu, ukoliko pises post bez citiranja, to se uvek odnosi na post iznad. Ukoliko na nekog posebno mislis ko je nesto komentarisao, onda citiras njegov post. Zato postoji opcija u desnom uglu: odgovori ili odgovori sa citatom.
Ukoliko ne citiras, mozes samo da napises ime kome se obracas, pa onda tvoj kometar. U tvom slucaju bez citiranja, dovoljno je ovako:

@Eliksir,
teško da će ti to biti kvalitetno rešenje druže. Prvo ćeš da pokvariš svoju nošenu tanjiraču iako nisi zadovoljan njome,a bićeš još više razočaran ako je i budeš uspeo prepraviti u vučenu!

Pozdrav

teško da će ti to biti kvalitetno rešenje druže.Prvo ćeš da pokvariš svoju nošenu tanjiraču iako nisi zadovoljan njome,a bićeš još više razočaran ako je i budeš uspeo prepraviti u vučenu!
Zasto mislis druze, koliko se secam bilo je ranije ovde reci o tome, nekima je uspelo. Inace tanjirace su odlicne za oranicu ali nisu za redukovanu obradu, lagane su, 850 kg. Sa 200-250 kg. tereta na njima su druga prica.

Poslednja izmena:
m7rith.jpg

Druze,kako se pokazalo u radu ovo tvoje delo?

@Brankovic

Radi lepo ,poravna iza nje,ostaje trag rotora kao da je preko isla drljaca,nema vise one sredine da se poznaje...samo sto treba da bude flah od 4-5 cm a ja sam stavio 2,5 ili 3 cm sirine.opterertilo je tanjiracu tako da vise ne skakuce za traktorom.
Najbolji efekat je sto se komsije cudom cude. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Koja je ovo tanjirača sa 32diska
1.jpg

Trebalo bi da je Kozarska Dubica.Komsija ima ovakvu samo od 20 tanjira,iza piramide ima rucke za zakosenje baterija,cigla boje,i koliko me secanje sluzi na tablici pise Kozarska Dubica.

Komšo imam istu ovakvu tanjiraču, pitaj šta te zanima. :osmeh:
Može 560 da je vuče. Ja sam tanjirao i trećom i drugom (nisu isti opsezi brzina na Belarusu pa ti to ne znači puno. Ali to je možda 2. pun gas ili treća slabiji gas na 539). Zavisi i šta tanjiraš (sveže oranje i ne možeš ići brzo). Moj neki savet je da ne uzimaš ovu tanjiraču. Koliko je para?
Najbolje da dođeš da probaš. Imam nekog oranja za tanjiranje uvek :osmeh:

Obrati paznju na ram. Kod mene je manja tanjiraca od 20 tanjira a ram je identican. I pored toga sto se vuce sa manjim traktorom ram je pucao na mnogo mesta. Na ovim tanjiracama lezaji nisu drveni.

Na ovoj je ram jos i dobar ali nije to meni problem,ja cu ram da ojacam ima da bude za 1000 godina,necu sa drvenim lezajevima jer se daleko teze vuce od OLT-a a nije nista specijalno bolja od Oltove sem rama,probao u praksi vise puta.
Mislio sam 24 diska ali 560 je sirok 1,95m a tanjiraca 2,4m pa mi to mozda malo.Bas ako nebude islo lako ovu 28-cu je lako skratiti na 24.

Ići će 560 sa njom ali ova tanjirača nije nešto pa ti to neće značiti. Slabo ide u zemlju. Ja sam je još dodatno opteretetio sa 200 kg pa opet je to loše. Previše je 'mekana', moraćeš dosta da je ojačavaš. Ovi čistači ne valjaju ničemu. I na ovoj se vidi da fale. Lako se iskrive i onda se napuni zemlja između diskova pa to zeza. Kada ih napraviš da se ne krive onda se iskrivi ovaj njihov držač jer je loš materijal itd.
Ležajevi su metalni i ne podmazuju se. Na ovoj tanjirači su i diskovi dosta potrošeni.
Ja imam i Lemind od 20 diskova i to je tanjirača za ovu. Milina je sa njom raditi iako je manja i lakša.

Ја вучем 24 диска ОЛТ са 539 тако да можеш ладно да је вучеш,предности у односу на Леминд;доста се лакше вуче и оставља равну површину што код Леминда не може никако само иде доста пличе тако да бирај...

Ja sam dosta Lemindovih zakacivao,to je za mene licno bedevija od tanjirace,duplo teze se vuce sto je normalno jer ide na drvenim lezajevima,cistaci su isti i na lemindu i na oltu.Za ram mi nije problem,ja to ojacam ima da sluzi milion godina,jos kad se cevi napune betonom i ubaci armatura u njih.
Meni je vazno da moze da vuce prvom uzbrdo,a za kupovinu nema brige,to ja dobijam po ekstra ceni.

Kod nas je jedan vuce sa IMT 555. Ja se pitam kako? Ako ne moze da je vuce, samo skratiti osovine i izbaciti sa svake po jedan tanjir i dobijes 24 diska:ppozdrav:
-------------------------------------------
Kod nas je na OLT 24 diska pucao ram na 2 mesta. Sve ojacano i izvareno i sad valja. A ta se naradila.... Prednji tanjiri u precniku dosta manji od zadnjih

Nazad
Vrh