Tanjirače

teg stiže ovo je bila samo proba teška je sada 530 kg ide teg od 130 kg treba mi za voće ,dubina je veća i sviđa mi se što nepravi bankove tjs. breg na sredini pri brzini pošto je vučem sa 549 ....

I ja sam razmišljao da prepravim x od 24 diska u v,takodje mi treba za voćnjake mada ako neide ništa dublje u tvrdom ,onda nema potrebe jer i x tanjirača po voćnjacima nepravi breg na sredini baš iz razloga što nemože ići duboko.

evo nasa pravljena za rakovicu 65
picture-004.jpg
picture-005.jpg
picture-007.jpg

pravili smo od olt 24 diska skinuto samo osovine i diskovi ovo ostalo sami pravili, drzaci baterije seceno laserom po sablonu, konstrukcija od U profila. neznam sta te jos zanima?

rakovica 65, njive koje su meko zamljiste (tinja) prva brza jedan prohod, dok ova druga teza zemljista idem 2 do 3 puta da bi uradio zeljenu dubinu. ja sam zadovoljan lakse je nego orati za psenicu.

Da li mi neko moze reci koliko otprilike treba vremena da se istanjira ha sa vucnom tanjiracom od 24 diska. Ja je imam ali nikada nisam merio.

Lepa tanjiraca i cestitam na kupovini.

Imam samo jedno pitanje i vazi za sve koji imaju ovakve tanjirace na koje se stelovanje ugla baterija steluje preko ovih vijaka i matica ( ako dobro vidim sa like). Koliko je vremenski potrebno da se zameni ugao baterije? To pitanje posavljam ,jer je jako bitno pre svega za one domacine koji imaju male parcele. Jer na pvi prohod se iskose vise ,a na drugi manje. Pa tako ako moramo da ugao menjamo 10x dnevno , a steovanje traje po 30min onda sta smo uradili.

Znam mnogo ljudi koji imaju tanjirace i sam se sluzim slicnom tanjiracom ali jos nisam naisao na coveka koji svaki cas steluje ugao baterija. Kod nas se to radi uglavnom samo prvi put i ako se slucajno otpusti baterija, inace to niko ne dira. I druga stvar, obicno ne moze da se radi odmah drugi prohod jer bude vlazno pa lepi.

I ja delim Draganovo misljenje.Takodje ako neko kao ja npr ima par suvih a par podvodnih parcela i krenem redosledom mokro suvo.Mislim da sam negde video da li kod ferocopa ili consuma da postoji mogucnost ugradnje hidraulicnog klipa za odredjivanje zakosenosti baterija.To je vec po meni mnogo bolje resenje.

Moj brat radi usluzno taniracom , pa on mi je i objasnio da se to tako radi. Prvi prohod treba da se vise iskose tanjiri da bi se bolje zaorala zemlja , a drugi prohod se isprave tanjiri i vozi se malo brze , da bi se boljeizravnala i isitnila zemlja . Tako da posle drugog prohda moze da se seje psenica. U nasem kraju su male parcele pa tako da se tajiraca vise puta dnevno steluje . Nekada kad sam ja radio sa osjeckom plavom (malom) tajracomo24 disk ista je situaija bila : na svakoj njivi stelova sampo 2xtanjiracu.

Ја сам експериментисао са мојом Х тањирачом. Фала богу може се лепо наштеловати у зависности шта радиш. Отац је прошле недеље тањирао и искосио је скоро до максимума, када је ишла до туљака у земљу. Трактор ју је уместо 3/2 вукао 2/4. Али је одрадиал ваљан посао. Ја сам пак терао за пострну соју, јер је било паљено стрниште на неких 65% искошености батерија, када је радила доста плиће, али много брже ју је трактор вукао, а за соју од неких 12так цм сасвим довољна дубина.

У суштини други проход, када се ради подигне се малко на точкове тањирача и ето иде плиће, а брже, кад је реч о овим В тањирачама. НЕма потребе уопште дирати батерије. једном када се наштелује онако како корисник жели, тера се нон стоп тако. То је можда и мана тих тањирача. Све у свему ОНЕ раде посао.

Влада ББ

то је лепа тежина за њу, а руја ће се играти са њом.

Nazad
Vrh