Tanjirače

Na njoj su bili nareckani diskovi f610mm koliko se vidi.Dobra su resenja za zakosavanje i vesanje baterija.Znas li mozda profil rame?Kada bi nasi privatnici napravili ovako tanjiracu,sigurno bi presla 2,2-2,3t tereta a i cenu od 6-7000 evra za novu.Gde si je kupio i ima li jos takvih ili vecih?
ima jos jednu od 26 diska ista marka i ista cena al diskovi nemaju tu deblinu , ja mislim da ima slicne kako Consum diskove a ova moja sta ima mozes da tanjras i kroz kamenja evo jedne u Francusku HUARD 32 4500 eura 1990 godiste
huard-ap-32,7209_i1.jpg
huard-ap-32,7209_i3.jpg
huard-ap-32,7209_i4.jpg
huard-ap-32,7209_i2.jpg
jos jedna 32 diska 1990 godine 2500 eura n ovo je jeftino
2014032191638_3.jpg
2014032191440_1.jpg
2014032191543_2.jpg

Poslednja izmena:
Da li mi neko može odgovoriti sa sigurnošću koji je tip tanjirače sa slika, da li sa njom može raditi MTZ-82.1 ili MTZ-892 i koliko vredi. Tanjirača je široka 3 metra, točkovi su 18 coli, tanjiri su prečnika oko 49 cm, a razmak između tanjira je oko 19 cm.

ylis.png
[/URL] [/IMG]

Unapred zahvalan na odgovoru Okrim.

Sa takvom tanjiračom kod nas 82.1 nema šta da traži.Zadrugari probali pa im se dva traktora usrala.Koriste je iskjučivo kao finišerku.

Okrim,ovo ti je tanjirača OLT DRAVA,finišerka-lagana tanjirača,koju može rus vući,ali će sojište zagrebati malo,u kukuruzištu,strnjištu nema šanse :ppozdrav:
Tanjiri treba da su fabrički 560 :osmeh:

Okime to ti je Oltova tanjiraca, imam takvu sa 36 tanjira,kupio sam je prosle god u Sutjesci za 1700E. Vucem je sa traktorom od 130KS i vuce je lako,a davao sam je na poslugu clanu teca koji ju je vukao sa 892 i prema njegovim recima vuce je bez problema.

Drava 36 solidno odradjuje posao ako se uvjeti poklope. Strniste sa sasjeckanom slamom iz jednog prohoda izgleda kao da je gruber prosao. Slama sa zemljom fino pomjesana, nemam zamjerke na rad ovakve tanjurace. U drugom prohodu sjeda do osovina i imt 5106 ju tad moze vuci samo po ravnom ako su tockovi skroz dignuti. Uz blago brdo sam ju vukao i u drugom prohodu se traktor ukopava i pati. Po ravnom ide bez brige i drugi trag s dignutim tockovima.

Ovoj sa slike kako vidim da fali 95% cistaca i koliko znam da drava 36 ima 4 tocka a ne 2. Mozda je ovo neki stariji model, pa je takva bila tvornicka mada ja nikad nisam vidio dravu s 2 tocka.

MA slazem se ja da je potrebna tezina i sve to ali za to treba i nesto jace od 539...

Za 539 je puna kapa OLT 20 diska,sad je prepravljena na V i mislim da nije nimalo laksa nego sto je bila.... E da je dodatno otezao bilo bi problem oko nosenja a bogami i oko vuce...

Nazad
Vrh