Tanjirače

Sta mislite koje je realna cena ove moje tanjirace? 24 diska, diskovi 510mm.
20042013091.jpg

20042013092.jpg

Iskreno neko misljenje 2000e mozda malo vise.. 2200 mozda.... Neznam ni sam... :sta: Lepa je tanjiraca cim moze i Rakovica da radi sa njom... Da je rakovica duplak igrala bi se sa njom....

Da je rakovica 76, ne bi orao ni kukuruziste, vukla bi je brze. Ali barem suncokret uradi jedan prohod. Ja sam ove godine isao prvo malom, pa posle sa njom, ali sam probao jedan prohod u jednoj njivi samo sa njom, evo zito izniklo, videcemo sta ce biti....

Prodam jednu rakovicu i jedan 539, nek bude da je 8000, a moze da se uzme i 9000e, i za te pare kupim 5100 ili 5106 i trobraznog leoparda i neku tanjiracu 30-32 diska. A radim 50 ha zemlje, mozda cu da stignem i na 60ha, ako uzmem jos zemlje....

Razmisljam se da uzmem Ferocoop vucenu tanjracu 24 diska, e sad ima dve izvedbe jedna 1350kg i druga 1550kg pa me zanima da li be se 577 DV izborio sa ovom tezom varijantom?
Iskljucivo mi treba za rad u nepaljenoj kukuruzovini, kao priprema za oranje, znaci vukao bi je po tvrdom, za vuci po oranju mi ne treba, ako pak zatreba imam i jaci traktor pa bi to s njim uradio!

drugar je bas sa 577dv novi tip istanjirao njive sa ferokop v28, posle prolaska kombajna sa seckom. Prilicno je dobro uzorano. Znam da je orao sa 757

Blize sam tome da uzmem tu tezu varijantu... Iako sam pre par godina prodao svoju Consum V28 tanjiracu i rekao da mi tanjiraca u dvoristu ne treba, bice da sam se zajebao.

Imao sam jednu parcelu 14kj na kojoj je bio kukuruz (syngenta Pako) i imali smo kvar na secki od kombajna pa je to bilo mase nakon vrsidbe sacuvaj boze, i ja sta cu uzmem Gruber i predjem tu parcelu, ali na nekih 20cm dubine i to sad super izgleda, ali kad sam krenuo da orem katastrofa. To je toliko mase pomesano duboko sa zemljom da mi predoraci toliko guse da sam odustao od oranja.
Ranije sam u tu svrhu tanjiracu namestio da ide do 15cm u zemlju i nikada problema, znaci na 100 kj oranja najcesce nisam imao ni jedno gusenje, a sad ne mogu da napravim ni par metara, doduse od 100 kj samo mi tih 14 kj ove godine prave problem, ali nemam ni volju ni nameru da razmisljam o tome kakvi uslovi me cekaju na njivi, nego lepo masina u dvoristu pa kad koja zatreba!

- - - - - - - - - -

Neznam koji plug imaš , ali jesi li probavao da oreš poslije tanjiranja kukuruzišta , nemora da znači da i tada neće gušiti , sve zavisi.

Imam Vogel M950 obrtac, tanjiranog sam uzorao sigurno preko 2000 kj s njim i nikada problema nisam imao, ima velik klirens i razmak izmedju glava pa stvarno lepo radi u tanjiranom, a ako kombajn ima dobru secku najcesce orem odma za kombajnom i bez tanjiranja uzorem tako da se ne vidi da je na njivi bio kukuruz.

Ja sam vukao sa 82.1 rusom tanjiraču Vršačku od 32 diska i ništa mu nije falio a sad sa 1025 vučem istu tanjiraču samo je skroz ukošena a sa 82 bio do pola ali tanjirača od 32 diska je teška max 1600kg.

Sa 82.1 je išo do 7km/h a sa 1025 ide preko 10km/h.

IH 574 je opste i ne oseca a posao obavi dosta solidno malo nervira proces dok je stavis u radni polozaj i kad je saberes

Prodam jednu rakovicu i jedan 539, nek bude da je 8000, a moze da se uzme i 9000e, i za te pare kupim 5100 ili 5106 i trobraznog leoparda i neku tanjiracu 30-32 diska. A radim 50 ha zemlje, mozda cu da stignem i na 60ha, ako uzmem jos zemlje....

Nije mi jasno kako da kupis sve to za 8000 evra? Moze sve to da se kupi neporicem ja to ali to sve sto kupis to je groblje od mehanizacije. Za te pare mozes samo pravi traktor da kupis. :ppozdrav:

Nazad
Vrh