Tanjirače

Gde ima da se kupe povoljno gume za ove nase domace tanjirace?

Ja nisam nesta ocaran sa tim kratkim tanjuracama sto se tice posla, kostaju more novaca i jedino sto malo sitnije rade od normalne tanjurace al to je zasluga valjka prije svega. A kad dodje remont na red sa tim lezajevima mogu mislit koliko kosta, nova Vaderstad od 5 metara kosta oko 30 000 Eura. Oko mene na prezentacijama se pokazala dobra samo kada ide po oranju jer super pripremi ali u strnjak kada uđe ne radi nista puno bolje nego obicne tanjurace, nosene kratke pogotovo, one se samo skijaju po strnjaku, to nebi uzeo ni dzaba.

a jos kada prednja baterija kada nabaci zemlju na zadnju batariju u malo vlaznijem zemljistu pogotovu , tako da mi ova kratka tanjiraca dodje kao pomodarstvo (Po meni sto duza to bolja) i naravno od 22cm razmak +- 1-2cm i opterecenje po po disku 70- 90 kg moja preporuka

Na snimku od Cicija se vidi I njegov traktor u pozadini tako da ako je u njegovoj okolini ta zemlja nije ni malo laka za obradu. Ja imam sada u ponudu jednu tanjiraču mislim da je Minav sutra ću tačno saznati ,28 diskova razmak 20 cm između dikova ,težina nepoznata. Treba mi prvenstveno za spremanje za pšenicu pre rotodrljače. Da li neko ima ovakvu tanjiraču I molio bih za iskustva.

Ova Amazon kosta 10000e, nemoze da se skija 3m preko 2,5t. a sto se tice lezajeva, na V tanjiraci imas 8kom. a ovde koliko diskova toliko i pomenutih, pa valjda bi trebalo toliko duze i da traju.

Ja sam osobno vidio da se V&N i Kverneland 3m nošene "skijaju" po suhom strnjaku, mozda da je nakislo da bi islo bolje ali preko ljeta se nije pokazao taj noseni model glede dubine obrade. Poruši on stabljike od žita ali nema tu zemlje previše, V&N čak nije ni porusio stabljike, svaki drugi red žita je ostao stajat iza njega, cak imam i video negdje od prije 2-3 godine kad sam bio na prezentaciji. Nije da su te tanjurace lose ali su daleko od revolucije spram ovih običnih. Glede lezajeva je moguce da si u pravu ali to bi bilo u uvjetima da na obicnim tanjuracama lezajevi rade do istrosenosti a ne do ulaska zamlje u kuciste, nemam iskustva o trajnosti lezajeva kod kratkih. Očito da je nosenim malo kila kad imaju nosače za utege.

http://www.vaderstad.com/ImageVaultFiles/id_1705/cf_949/Carrier_VV6026.JPG

Ima tu jos jedna stvar kod kratkih tanjiraca kad je suvo zemljiste u pitanju, traktori sa dvosmernim klipovima na polugama mogu je jos dodatno-prinudno spustiti u zemlju, kod vucnih nema te mogucnosti.

Ima tu jos jedna stvar kod kratkih tanjiraca kad je suvo zemljiste u pitanju, traktori sa dvosmernim klipovima na polugama mogu je jos dodatno-prinudno spustiti u zemlju, kod vucnih nema te mogucnosti.

Kod vucnih imas mogucnost da je teska 5 tona kad je od 5 metara, konkretno Vaderstad Carrier, tako da na njoj stelujes dubinu.

Ma to je ludorija u svakom slučaju.Zna se kad je nečemu mesto i vreme da se radi.Kad ne ide digneš mašinu i pravac kafana.Ako se na silu radi strada i traktor pa tanjirača a posao je ravan 0.

• Like
Reagovanja: aca
Kako onda na tom Claas-u radi regulacija položaja i regulacija vuče kada je podigao zadnje točkove? Znači nije potrebno pisati nešto što lično nismo uradili jer se mnogo puta pokazalo da post rekla-kazala vodi u ovakvu raspravu!

vbig_1.jpg

Meni se svidja ova Simba kako odradjuje pos'o,ima 2 rucice na kojima se steluje zakosenje prednje i zadnje baterije,veoma prosto a i dobro namesteno. Ostale kratke tanjirace nemaju ovakvo podesavanje,npr.ni lemken. Ali je Simba i dosta skupa,i na kojoj postoji dodatni podrivac kao prikljucak ispred tanjirace,ali za tu kombinaciju je potreban traktor od 170ks... Mada,meni je taj podrivac smesan,ali tanjiraca mi je extra.
Imao sam prilike da vidim Lemken kratku tanjiracu kako radi,i lepo odradi tuluziniste iz provog prohoda,e to je bilo na prezentaciji i nije teska zemlja,pitanje je kako u ritskoj zemlji odradjuje.
Pazite koji je ovo teret kad Claas se odize na zadnjim tockovima pored onolikog tega napred,jeste naglo krenuo,ali ipak,teret je to,a i duzina zbog valjka.
Kakve veze ima regulacija,kada je ona dosta dugacka i ima preko 2t,plus je zakacen podrivac. Sama duzina najvise utice na ponasanje traktora. Postoji za transportni rezim,koji prilikom cupkanja spusta i podize teret na zadnjim polugama da bi se smanjilo poskakivanje traktora.
Nije odigao zadjne,vec prednje tockove.Napisao sam da se odigao na zadnjim.
Ja samo komentarisem da mi se svidja simbina kratka tanjiraca i kako radi....

Poslednja izmena:
Tockovi se ne podizu gore, nego kad se prinudno stisne masina ide dublje u zemlju, ja to ne radim i mislim kad bih to uradio sa kratkom u tvrdom da ne bi lezajevi izdrzali, i pitanje je kakav je ram tanjirace, mislim kad se zarije dole pa jos tvrdo da je mnogo veci otpor zemlje.

Nazad
Vrh