Tanjirače

Nikad prije nisam vidio ovako teške tanjirače, pitam se koja im je osnovna namjena, tj. za kakvo je ovo zemljište pravljeno??

Koliko vidim ima drugaciji ugao diskova od klasicnih vucnih, tj ovde svaki disk ima svoj lezaj. Ove kratke tanjirace postaju prilicno popularne. Da li je mnogo skuplja od v tanjirace ista sirina?

Koliko vidim ima drugaciji ugao diskova od klasicnih vucnih, tj ovde svaki disk ima svoj lezaj. Ove kratke tanjirace postaju prilicno popularne. Da li je mnogo skuplja od v tanjirace ista sirina?
zvao sam ja juce da pitam... Oko 3 hilade eura kosta od 2.2 m, ali ne Znaju tacno posto ih sada nemaju... uvoze ih iz Ukrajne...

ovih dana sam zagledao ovu tanjiracu u jednom dvoristu u komsiluku, 12diskova ,640mm . uzeta kod berka. ovaj gazda je vuce sa torpedom od 120konja, rekli su mu da je za traktore do 80ks, ali vecu nisu imali i nisu bili sigurni da ce uvezti..
sve je spremio sa njom za zito, veoma je zadovoljan, kaze da je traktor itekako oseti... to ono sto mi je on na brzinu preneo...
cena je bila 3000e sa rotorom.
meni deluje veoma ozbiljno i masivno...
zao mi je sto nisam slikao, a ako budem imao jos koju informaciju od gazde, prenecu vam

Sent from my ALCATEL_one_touch_990 using Tapatalk 2

Kod mene jedan covek vuce od 3m i sejalicu za njom sa Fergusonom 3060, a on ja mislim ima 110 ks...

Danas sam isao po tanjuracu:

"Rumunjka" 36 diskova s OLT lezajevima.

Lagana vucena tanjuraca u dosta dobrom stanju za nesto vise od 1000€. Za moju laganu zemlju ne treba nista bolje.

To je veoma povoljna kupovina.OLT ležajevi ili je sistem kućišta ležaja preuzet od OLT-a(kućište,puškica,2 valjkasta ležaja i 2 brtve)?Moj savet da nosače čistača zamenite sa nosačima od livenih U profila jer su ovi jako meki i da je obavezno dižete na krajevima njive u toku rada nikako da je okrećete spuštenu i potrajaće dugo bez ikakvih problema..

ovih dana sam zagledao ovu tanjiracu u jednom dvoristu u komsiluku, 12diskova ,640mm . uzeta kod berka. ovaj gazda je vuce sa torpedom od 120konja, rekli su mu da je za traktore do 80ks, ali vecu nisu imali i nisu bili sigurni da ce uvezti..
sve je spremio sa njom za zito, veoma je zadovoljan, kaze da je traktor itekako oseti... to ono sto mi je on na brzinu preneo...
cena je bila 3000e sa rotorom.
meni deluje veoma ozbiljno i masivno...
zao mi je sto nisam slikao, a ako budem imao jos koju informaciju od gazde, prenecu vam

Sent from my ALCATEL_one_touch_990 using Tapatalk 2
104hzxz.jpg

qrhk68.jpg

Ако си мислио на ово,то је дискосни плуг.

Lezajevi su kao na obicnim nosenim malim olt tanjuracama... ovo je takodjer lagana tanjuraca i ti lezajevi mislim da su dovoljno jeki da odrade posao...

Bio bi dobroda su kao na dravi, ali nisu... :(

to su prave tanjirace,ili diskosni plug sa vise diskova,sa njom kad se pripremi pesma je sejati zito...interesuje me vidim da su mnogi pokupovali grubere i pripremaju za setvu psenice,zasto se nisu odlucili za ovako nesto,dali zog cene ili je drugo u pitanju?

Nazad
Vrh