Tanjirače

Jel se ti šališ i kod vas plaćaju 8000 din 2x tanjiranje:sta:
35 eura je kod nas dva puta.

mani ga vragu 8000, pa kod nas neki vrsu za 3500-4000din...
nisam siguran za ovu godinu, al mislim da nije vise od 2500din...

e nisi me skontao, 2x2000=4000din samo sam ja to malo skratio :)

MBV je radio sam svoje šasije a točkove i tanjire je uvozio iz Italije i bio je uvoznik i za ferocoop i consum kada sam ja moju uzeo pre 4 godine. Tada je Zmaj počinjao sa ovim tanjiračama, a nešto kasnije i IMT pa je vrlo moguće da sad koperiraju i svako po nešto radi

ova je lepo ocuvana i za te pare nemoze da se nadje u tom stanju, i nije fixna cena, samo je pitanje kako to radi...ma sve je to isti djavo, lepo radi ako je lepo nastelujes...

u MBV-u su sad zmaj tanjirace, a kakva je saradnja, ne znam, mozda ova sto kaze N.A.

Kod nas je 1800 din/jutru bilo prosle godine ,a i ove ista cena

- - - - - - - - - -

Kod nas se tanjiranje racuna kao pola oranja tj pola cena,znaci oko 60 e jednom drugi put moze malo jeftinije,mada te teze poslove bas retko kome i radimo jer i naseg imamo dosta,a za 35 e ni traktor ne bih upalio a kamkoli 2x potanjirao

60e tanjiranje koje povrsine ?

A da to uvek zaboravim da napisem jer mi kad kazemo cenu ovde uvek mislimo na hektar,ostalo racunamo u arima,ovde niko ne koristi jutro kao meru .... Cena ja po hektaru, 60 e po hektaru za jedan prohod

sam2242tk.jpg
sam2242tk.jpg
Drugi prohod ovako izgleda
sam2242tk.jpg
sam2245k.jpg
sam2246k.jpg

Jednom sam sijao pšenicu na tanjurani kukuružnjak i nikada više.

Jako loše iskustvo, priprema i nicanje nisu bili problem, nego kvaliteta pšenice unatoč svim kemijskim mjerama nije bila zadovoljavajuća!
Krivca u tome vidim samo u predkulturi, tj u kukuruzu koji je kasnije bio izvor mnogih bolesti koje nisam mogao suzbit.

E kolega bećar to je suština svega,samo malo ko razmišlja o problemu u srži,a kad nekom skreneš pažnju onda sledi komentar "ma neznaš ti ništa,nisi ti nešto dobro uradio,videćeš kad ja uzmem,pa ovako pa onako"

E kolega bećar to je suština svega,samo malo ko razmišlja o problemu u srži,a kad nekom skreneš pažnju onda sledi komentar "ma neznaš ti ništa,nisi ti nešto dobro uradio,videćeš kad ja uzmem,pa ovako pa onako"

Kolega, znam samo da sam to iskusio na vlastitoj koži i ne bi htio opet.

Po tanjuranom suncokretištu taj problem nisam imao.
Tako da kukuružnjake orem obavezno ili neću sijati po njima pšenicu.

Kod nas se tanjiranje racuna kao pola oranja tj pola cena,znaci oko 60 e jednom drugi put moze malo jeftinije,mada te teze poslove bas retko kome i radimo jer i naseg imamo dosta,a za 35 e ni traktor ne bih upalio a kamkoli 2x potanjirao

Vlado kod nas je cena po kj a ti verovatno misliš na ha.
Nemam tanjiraču i ne plaćam tanjiranje,koristim druga oruđa.Samo čujem po selu.

Komsija @ becar zato kodnas se jos uvek pali kukuruzovina,u nadi da ce biti manje stete dogodine.Ja tu agrotehnicku operaciju bi uporedio sa onom izrekom :seci uvo i krpi **greška

Nazad
Vrh