Tanjirače

A da li si video da neki traktor od 120 ks kako vuce takvu tanjiracu ili si samo cuo?Na tri metra dolazi 28-30 diskova zavisi od proizvodjaca kao i kod svake tanjirace takvog zahvata i sto se sada ona teze vuce od obicne v ili x tanjirace kad je jos laksa od njih?Kao i sto mi je lik na sajmu rekao da za setvospremac od 4,5 m treba bar 155 ks,genijalno,sta reci.

Vidio sam. Te kratke tanjurače imaju veliki otpor po disku zbog same ukošenost i sto svaka posebno. Nema veze koliko ona ima diskova, sve zavisi koji promjer diska i razmak između diskova.
One koje ti kažeš da su neke tanjurače teže od njih su uglavnom vučene, ovo su nošene kratke tanjurače.
Rekao sam težina je od 1250 kg pa na dalje.
Jedan kolega na forumu je imao na posudbi lemken Rubin od 2,5m traktor MF 6460 se mučio s njime.
Isti taj kolega je vukao kratku tanjuraču od 3 m sa case 165 mislim da je puma u pitanju. I nije bilo lako.
Bio je video, ali nažalost morao je maknit zbog toga zato što je to bilo demo stroj i nije se smijelo u javnosti pokazati. A zašto neznam.

Evo jedan video.
CASE 155 lemken rubin 3m
fendt 415 amazone castro 3m

Primjer osječka tara tanjurača od 24 diskova na muku vuče fendt 612 lsa mislim da ima oko 120 ks.
Puno faktora utječe diskovi, otpor po disku, razmak između diskova, promjer i težina tanjurače.
Kod takve kratke tanjurače je bitna brzina rada da bi imala dobar učinak.

Za te pare ovo je odlicna tanjiraca, samo ako joj okacis paker valjak mozes da imas problema sa osovinom jer nije predvidjena za njega.(teziste nije na dobrom mestu).

Aco ako mene pitaš, Sombor je pun tih tanjirača i mogu da ti kažem da je skoro svaka druga na prodaju a skoro svaka je varena i ojačavana čini mi se baš na nosaču točkova. Uglavnom ljudi ovde nisu oduševljeni sa njima a i prilično su lake što jedino ide na ruku onima koji rade uslužno pa im je i potrošnja goriva i brzina rada na "zavidnom nivou" !!!
Za tu cenu bolje dodaj još koju stotku pa kupi neku ozbiljniju i težu tanjiraču. Ako te zanima gde pucaju mogu da odem do par kolega što ih imaju pa da slikam . Ja konkretno imam FEROCOOP 28 tešku 1680 kg i NIKADA je ne bi menjao za zmajevu !!!

Ja sam kupio prošle godine Zmaj 730 ,uradio sam preko 70 jutara nisam imao nikakvih problema

Poslednja izmena:
Pa i ja sam cuo da su lose i da pucaju bas na vesanju od tockova.....Nista,ta odpada.

aco ja sam doterao novu Tanjiraca komerc iz Ceneja. Novo je novo, a i ove tanjirace jos nepostoji ni jedan covek da se pozalio da je negde pukla ili da neradi dobro, za njom ne sme ni jedna capurica da ostane. :D

Danas stigla prinova.Kratka tanjiraca Agro-masz 3m.Pozdrav zaposlenima u firmi Agrodivo i hvala na trudu, pomoci i strpljenju da posao zavrsimo kako treba.Ko je u prolazu neka svrati na cast :ppozdrav:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Haha,dobrodosli,tanjiraca je za case-a 105 mada ce je sigurno probati i rus(onako u prolazu) a cena joj je 6700 evrova sa pdv-om +-koji evric.

Ako 150 ks vuce 5m ja je je.em ako sa 105 ne budem mogao vuci 3m.Ja nemam nekog najeba od zemlje pa da mi treba tenk,tj imam 6 kj ali zato imam rogonju...Ni tebi nisu verovali da td90 vuce 5,5msetvospremac ili se varam?

Nazad
Vrh