Tanjirače

Meni je stigla pre dva da na stigla Tanjiraca Komarc iz Ceneja, 26 diskova disko vi su isto 560 :D sa kojim traktorom planiras da je vuces? i koliko ima diskova?? :ppozdrav:

Mtz 1221 mb ce da vuce , imao sam 32 listom samo star 25 godina imt vuceni vukla sam stim pa jesen proda , a pre toga Mtz 82 vukao tog ali tockovima driza,

I ja sam isto hteo ferocoop da kupim, pa sam kupio Tanjiraca komerc iz Ceneja. Te tajirace iz Ceneja su ti zakon. imas i tamo da biras tezi laksi ram veci manji diskovi... kod nas jos se niko na nju nije zalio da je pukla negde ili da su lezajevi stradali. ja sam platio 3250 26 diskova teska oko 1500kg. :ppozdrav::osmeh::osmeh:

Imam nosenu v tanjiracu 24 diska ,precnik 510 i razmak izmedju 180 mm.Planiram da je prepravim na vucnu i na 28 tanjira.Mislim da je moguce.Nego,do sada nisam video da osovina sa tockovima moze da bude i iza baterija.Meni bi bilo lakse da je smestim iza,ali mislim da je ipak bolje u sredinu.Sta mislite sta je bolje i da li je mozda neko radio ovakvu prepravku?

Nikola nije se niko žalio jer u selu ima cela jedna koju vuče slab traktor i koji joj ne može ništa.Da sada treba da kupim tanjiraču opredelio bi se za razrivač umesto nje.
Brankoviću može da se uradi.Takvu ima moj brat od strica samo je on napravio od nošene OLT X tanjirače sa 28 diskova.

Sta mislite o ovim tanjiracama cena sa bez pdv 3m oko 9000-9500

Uploaded with ImageShack.us

---------- Poruka napisana u 22:30 ---------- Prethodna poruka je at 22:28 ----------

---------- Poruka napisana u 22:33 ---------- Prethodna poruka je at 22:30 ----------

cena 11500

---------- Poruka napisana u 22:36 ---------- Prethodna poruka je at 22:33 ----------

cena 13400

---------- Poruka napisana u 22:39 ---------- Prethodna poruka je at 22:36 ----------

cena 9850

---------- Poruka napisana u 22:40 ---------- Prethodna poruka je at 22:39 ----------

cena 5000

Da li neko zna gde ima na prodaju Lemind V tanjiraca od 4m?

ovakva:

29z8twl.jpg

ta Hudjikova je 5000 + pdv, najjeftinija od svih slicnih, al nema mogucnost dodatnog stelovanja diskova, tako je kako je

Zato što svaki disk ima svoje vešanje pa obradi i neravninu,bolje mešaju žetvene ostatke od konvencionalnih tanjirača,vuku se i 15(pa neki i 20)km/h...

I potrebna je velika snaga traktora da ga vuče.
Preporuča se za od 2,5 metra bar od 120 ks pa na dalje. Takve tanjurače su dosta teške.
Od 1250 kg pa na dalje, sve zavisi koja izvedba, kakve valjkove ima i tako dalje.
I ja sam bio jako zagrijan za takve " kratke tanjurače " i još uvijek sam, al trenutno neam jakog traktora koji bi vukao ju.
S njom sam imao u planu suncokretište i kukuruzište tanjurati umjesto tarupanja.

A da li si video da neki traktor od 120 ks kako vuce takvu tanjiracu ili si samo cuo?Na tri metra dolazi 28-30 diskova zavisi od proizvodjaca kao i kod svake tanjirace takvog zahvata i sto se sada ona teze vuce od obicne v ili x tanjirace kad je jos laksa od njih?Kao i sto mi je lik na sajmu rekao da za setvospremac od 4,5 m treba bar 155 ks,genijalno,sta reci.

Nazad
Vrh