Tanjirače

Odlično, pošto ću da skidam baterije sa ove moje pa da znam da vratim ovako jer izgleda da nisu naopako :)
Oktopod pripazi gde ces koju osovinu da vratis. Ako je tanjiraca sastavljena kako treba da jeste onda imas dve osovine (baterije) sa levim navojem i dve sa desnim. A nije svejedno gde se koja montira. Moj savet ti je da rastavis jednu po jednu bateriju. Ili da ih rastavis i slozis sa strane nekako da znas gde je koja osovina bila.

Oktopod pripazi gde ces koju osovinu da vratis. Ako je tanjiraca sastavljena kako treba da jeste onda imas dve osovine (baterije) sa levim navojem i dve sa desnim. A nije svejedno gde se koja montira. Moj savet ti je da rastavis jednu po jednu bateriju. Ili da ih rastavis i slozis sa strane nekako da znas gde je koja osovina bila.

Vise-manje je svejedno gdje koju osovinu stavi... Kako na OLT tanjuracama sve normalni desni navoji pa se nista ne odvrce... Nema veze s vezom, apsolutno. Jedino na vecim modelima (24d 28d) moze zeznuti, jer tamo lezajevi nisu na istim mjestima naprijed i nazad, ali na 20d tanjuraci, moze bilo koja osovina pasati bilo gdje. Pogotovo ako su se prednji tanjuri pojeli od koristenja, onda prednje baterije nazad a zadnje naprijed, da se produzi vjek trajanja tanjurace.

Poslusaj ipak Sinisa 1979 @.Na desnoj prednjoj bat mora biti levi navoj kad se krece napred saraf se "doteze". Ako bi tu bat stavio napred levo taj saraf bi se odvrtao . Naravno postoje i osiguranja a i tanjirace na kojima su svi desni navoji i onda tu nema veze...:ppozdrav:

Jedno pitanje-nisam radio nikada sa tanjiracom lemind v32(4metra),da li je ona prevelika za 160ks,tj za ursusa da li bi bila prava dimenzija?i ako neko zna da takvu prodaje,moze na pp.pozdrav

Prevelika je za 160ks.Brat ima Lemind V24 vuče je sa ZTS-om 160ks jedva.Teška je poprilično a još joj je stavio i nove tanjire i sada bukvalno ore.Poznanik iz susednog sela vuče Lemind V28 tanjiraču sa J.D-om od 190ks pa sada vi vidite da li se uklapate. :ppozdrav:

Teška je 2.400kg.Opterećenje po disku 100kg,nešto poput OLT-ove Tare je ona.Za širinu nisam siguran ali mislim da je oko 3m.

Jedno pitanje-nisam radio nikada sa tanjiracom lemind v32(4metra),da li je ona prevelika za 160ks,tj za ursusa da li bi bila prava dimenzija?i ako neko zna da takvu prodaje,moze na pp.pozdrav

Burazer ima takvu tanjiracu i vukao sam je pre dve godine sa NH ali su uslovi bili jako losi posto je bilo negde u decembru pa je bilo dosta blatnjavo i lepilo se za diskove. Brzina je bila oko 9 km/h. U normalnim uslovima bi sigurno mogao brzinu - dve brze. Definitivno je velika, bolje receno preteska za 160 ks. Brat vuce sa Rakovicom ( ugradjen neki Mercedes od oko 150 ks ) ali se pati sa njom.

Razmak diskova na toj tanjiraci je 27 cm i teska je oko 3 tone

konacno zamjena baterija,greska prodavca.
09112011327.jpg
[/IMG]

Nisam procitao celu temu ali sam presao dobar deo.Nisam video da ste spominjali i pricali o proizvodjacu "Livac Inzinjering" nislim da su iz Backe Palanke?Ja imam takvu sa 24 diska vucenu.Vucem je sa 577 i zadovoljan sam.Mislim da ih nema mnogo?

Evo sa cime sam ja radio pre neki dan..na plocici pise da je diskosni plug ali ja bih to svrstao u tanjirace:

Snimak je nacinjen u kukuruzistu ne tarupiranom koje je jednom vec tanjiranom. Inace, tanjiracu sam pozajmio od drugara da pokusam da razbijem grudve na 2 kriticne njive i dosta sam uspeo u tome samo sto sam toliko skakao po kabini da nisam uspeo da drzim telefon i snimam.

Nazad
Vrh