Svinjokolj i ulazak u Evropsku uniju

deks

Član
Učlanjen(a)
1 Mar 2017
Poruka
4.051
A ako peče??? Uzmeš bolovanje???
Probaj pa ces videti
Marko, bez uvrede ali ja ne znam kakve su te vase svinje.
Ja 29 god i deda 75 god, sami bez ikakvih trangulija savladamo svinju 250 kg bez da se iko umori da nekoga baca itd...
Imam i ja pistolj i raznu opremu ali moze i bez toga bez muke.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:

ACA RAIC

Član
Učlanjen(a)
19 Maj 2015
Poruka
5.374
E Marko ala si ga opisao, čitam i smejem se a slike idu kao film da gledam. Ovaj tekst treba poslati Kusturici za neku scenu iz sledećeg filam.

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
3.005
https://fotkica.com/slike.php?slika=1_57547670_IMG_20221119_081648.jpg]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL][/url]

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
3.005
Danas poklali 8 kom u polutke prosek 170 kg, ja i brat 1 pomoćnik i porodica skocila u pomoc klinci moji i njegovi jedan nosi na pregled drugi sipa vodu u oranju a namladji publika sutra nastavak rasecanje i obrada

Sapatnik

Član
Učlanjen(a)
6 Apr 2018
Poruka
4.824
Ево данас скоро па свађа са цену. Кажу 230 динара, пада цена товљеницима. Иначе родбина.
Биће борба избити паре, барем у овом крају.

SaleCar

Član
Učlanjen(a)
23 Jan 2011
Poruka
1.608
Ево данас скоро па свађа са цену. Кажу 230 динара, пада цена товљеницима. Иначе родбина.
Биће борба избити паре, барем у овом крају.
Teško da će cena tako lako dole kada ih nema. Sledeće godine će biti još mnogo gora situacija. I svinja će biti samo na slikama... Tuga.
Jutros natovario poznanik 30-tak komada 270din (nisam pitao da li je sa ili +pdv) prosek 157kg.

Od kuće se prodaju od 330-350din.

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
3.005
Ujutru od 5 do 8 sati namirivanje pa dorucak i u pola 9 poceli do 3 sata popodne poklani u polutke pa rucak, stavim barevinu da se kuva, opet namirivanje oko stoke i uvece do 10 sati zavrsim svargli i krvavicu.
Drugi dan od pola 9 do 3 sata sve ih rasekao i obradio i mast isekao da bi uvece od 6 do 10 istopio mast i svo meso samleo
Treci dan napunio kulen kobasice i meso usolijo i cetvrti dan oprao alat i dvoriste. Ja i brat i jedan stariji rodjak kome vracam uslugu ima i on 5 kom, jedino on kolje kod kuce od stare ekipe jer su stari pomrli a mladi nit imaju volje nit alata nose na sve gotovo pa kao aj na veceru i tu se razjebemo tako da sad radimo u krugu porodice.

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
3.005
Otislo je 3 butan boce, 4 kg slatke paprike, 50 kg soli, 3 kg belog luka, 1 kg bibera, oko 250 metara creva za kobaje, 50 kom creva za kulen fi 55,skoro pa jedan bravac blizu 30 hiljada

Miloica

Član
Učlanjen(a)
13 Jun 2017
Poruka
1.565
Danas u Maxiju uzeh 20-ak kila sirove slanine ( 509din ) za sušenje .
Starac nije hteo da drži svinje ( kaže ne isplati se ) a ja ne smem da ga ljutim , pa moramo ovako .
Suši po nekom svom sistemu ( 50dana ) i uvek ispadne odlično pa će mo videti ovaj put kad je kupovna slanina u pitanju .

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh