Svinjokolj i ulazak u Evropsku uniju

Nije baš po tradiciji ali blizu je 29.
Dvogodišnja šunka se načela za početak.

Mladi se polako uče .

Stariji se okilavili ,noseći polutku.

Najstariji ,slikaju.

Poslednja izmena:
Ako misliš na ona dva momka ,nisu braća.Svinji nisu mereni ,kompenzovani su sa šurakom .

Vrtiiiiiiiiiii

a probamo ga tek posle Božića….

Mene zanima početak klanja (posle rakije i kafe), macola u glavu ili onaj pištolj?
U našem selu se koristi uglavnom sekira/macola.

Posto su mi ukrali spravicu koju sam do sad koristio pre neki dan sam narucio od coveka iz Panceva. 3300 dinara plus brza posta.

Počele su zimske radosti, na redu je zabijačka kod Teče kako mi kažemo u prevodu: Svinjokolj 2021. Vreme nije poslužilo ni ovaj put pa smo se rasporedili po šupama i treba da se urade 6 svinja, da se naprave kobasice, istopi mast itd. Šta se sve dešavalo, pogledajte u videu... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic

Mislim da nije ,pritisak ne proveravam .Zadnji put kada sam ga merio u kućnoj radinosti je bio 120/80 ,pre par godina.

Za dve godine,ako mi dohvate iz "komarnika" .Komarnik je postavljen u vrh šupe.Prošlogodišnje smo hteli da postavimo u komarnik ali nisu stale .Morali smo da ih stavimo u onu mrežicu,što štiti od muva.

Nazad
Vrh