Svinjokolj i ulazak u Evropsku uniju

Ja sam ove godine batalio sunku. Nisam neki ljubitelj, vise mi je slanina delikates al ajde zbog zena ostavim koju.
Prosle godine me je mis izludjivao. Okacim posle dimnjenja na mesto gde inace kacim. Posle tri nedelje vidim mis se sa grede spusta i ubusuje u butkicu. Operem, opsecem u prebacim na drugo mesto. Kad ono posle 10tak dana opet. Prebacim u cardak kad ono i tamo posle koju nedelju. A sve mi isti mis. Iste velicine. Kontam da je isti gad u pitanju. Garant viri odnekud i prati mene po dvoristu da vidi gde sam stavio. Na kraju batalio, isekao i spakovao u zamrzivac. Jos ove zenske negoduju sto hocu da je drzim da sazreva. Kazu, vise vole kad je friska i mekana. A meni zao kad cujem koliko ljudi dugo ne nacinju sunku.
E pa kad je tako onda je gledajte na slici. Nije mi nuzno da svakih nedelju dana prevrcem dosoljavam, zajebavam se. Jos da pravim i sesir protiv miseva...
 
Za dve godine,ako mi dohvate iz "komarnika" .Komarnik je postavljen u vrh šupe.Prošlogodišnje smo hteli da postavimo u komarnik ali nisu stale .Morali smo da ih stavimo u onu mrežicu,što štiti od muva.
Kad bi mogli da vidimo taj komarnik na slici pa da se napravi. Ako moze da se uslika. ;)
 
Moram slikati .Pravi ih Šumarov komšija (Čonka)
Ne moram slikati ,ovako izgleda.
 
Danas cedjenje,sutra u pusnicu
JiwwxjD.jpg
QencOcb.jpg
 
Kad pravite vodu za suriti da li mjerite temperaturu vode?Koja vam se pokazala idealna za svinju staru godinu dana?
 
Mi pustimo da kljuca pa kalimo hladnom.
Kad se prekali proba se tako sto se prodje pestima lagano kroz vodu, ako ne pece prste super je

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
85 do 90 stepeni za godišnjaka, neki dan smo zaklali 240 kg beli bravac tu oko godinu isao sam 85 stepeni i bilo je za malo trebo sam jace, pre toga kod mene durok pijetren 180 kg iz toplog objekta mala dlaka 85 stepeni osurio se nismo palili, merim temperaturu vode da bi ustedio na lozenju vatre jer je cist gubitak terati vodu da provri pa posle hladiti.A drugi razlog je sto je otac radio bez merenja pa on pravi vodu pa je oranija duboka ili amper mastan ili neki drugi k... Kad omane vodu onda mi degenjamo guli pali je i grebi isto kao omamljivac kad sam uzeo on popizdio, daj sajlu pa nece da zine pa losa sajla daj drugu bocka jedva nabacio vuci svinju mi u jednom pravcu svinja u drugom pravcu e onda sikira broj 1 udarac nista svinja i dalje stoji daj sikiru broj 2 opet udarac nista pi majku mu stvorio se podliv odbija sikiru nista kojlji svinja nas baca na sve strane ropti dere se horor. Gorionik na plin umesto drva nemas loze je termostat nema nagadjanja, omamljivac na struju 4 coveka manje isteram svinju izadje sama gudi gudi zabije igle svinja se ukoci jedan zakolje ostali piju kafu gotov posao.
 
Nazad
Vrh