Svinjokolj i ulazak u Evropsku uniju

Mi nismo drali. Mi smo šurili pa smo posle skinuli kožu za kavurmu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mi je ošurimo pa je oderemo. Razlika je u tome što mi iskoristimo kožu. Za kavurmu.
Merak bre….

Kod nas su dosta njih presli sa surenja na dranje. Nije losa slanina, a nije ni problem za susenje, samo mora da se kaci.na konac nikako na kuke.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Mi pravimo dzigernjace a kozura ide barena u njih obavezno, plus meso sa kostiju, dzigerice obe, glava, sve se to bari pa onda izvadimo na sto, pa na meljavu,uh prste da polizes. Vec mi curi voda na usta, kad ce to klanje😂😂😂

Kod nas godinama unazad stari je isao u ispomoc komsijama za svinjokolj. Kad koljemo budee ih po 10-12. Do podne se ponapijaju i od posla nista. Prije dvije godine sam prelomio nema niko da dolazi. Odvezem dan ranije komsiji u polutke da odradi i posle kuci nas dvojica polako. Radili smo dva dana dva komada po 220kg. Jos imam jednog starog bravca po pola sa komsijom za kulene i za ovu godinu.

Mi pravimo dzigernjace a kozura ide barena u njih obavezno, plus meso sa kostiju, dzigerice obe, glava, sve se to bari pa onda izvadimo na sto, pa na meljavu,uh prste da polizes. Vec mi curi voda na usta, kad ce to klanje
Kod nas se to zove kavurma.
Samo sto se sve to dugo secka nozevima na sto sitnije.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh