Ovo gde stoje kobasice tj ova prostorija da li je to susnica ili prostorija za kasnije dozrevanje kobasica zbog kontrole promaje,jer vidim da ima u gornjoj zoni zidan blok sa rupicama za ventilaciju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko mora proci od odbijanja prasadi od krmace do njenog klanja a da nema posledica po meso (mislim na ukus,hormone i slicno)?Prasad sam odbijo pre nekih 10 dana
Da li je jos neko uradio ovako, kao sto kaze @Macva?. Moj nerast tezi oko 300 kg. Ja sam mislio da bez strojenja ne mere biti dobro meso, ali imam dosta saveta da moze i ovako, pogotovu sto je sada zahladnelo za strojenje. Cale mi je lovac koji je odstrelio preko 50 divljih veprova i odgovorno tvrdi da ako dobro ocistis, nema nikakvih problema, jer sezona lova na divlje svinje se poklapa sa sezonom njihovih parenja. I sam od detinjstva jedem divlje meso i od veprova i nisam nikada osetio miris nerezovine. U velikoj sam dilemi sta ciniti?Veliki je rizik tolikog nerasta sada strojiti, bolje nemoj.Nemoj ni da ga strojis i koljes, nego ga zakolji i prilikom redjenja odstraniti sve, obrezati sve i izvaditi testise zajedno sa semenicima i nece biti problema, onaj ko radi trebao bih da zna kako to da uradi.Klao sam tako velike i neustrojene i nije bilo nikakvih mirisa.Samo treba voditi racuna da ne proseces semenike.
Da li je jos neko uradio ovako, kao sto kaze @Macva?. Moj nerast tezi oko 300 kg. Ja sam mislio da bez strojenja ne mere biti dobro meso, ali imam dosta saveta da moze i ovako, pogotovu sto je sada zahladnelo za strojenje. Cale mi je lovac koji je odstrelio preko 50 divljih veprova i odgovorno tvrdi da ako dobro ocistis, nema nikakvih problema, jer sezona lova na divlje svinje se poklapa sa sezonom njihovih parenja. I sam od detinjstva jedem divlje meso i od veprova i nisam nikada osetio miris nerezovine. U velikoj sam dilemi sta ciniti?
kolega ako nađem slike staviću ti kako 5 ljudi drži nerasta od 400 kg a šesti štroji pa ćeš častiti za patent jaja su mi bila 1,6kg svakoKakvo bre strojenje. Klali smo mi vepra tezine sigurno oko 400 kg. Morali smo iz karabina da ga ubijemo. Nismo smeli da ga cistimo. Sve smo odstranili od jednom. Nije se nista osecalo. Nije skako mesecima pre zbog tezine. Pre tog smo klali malo lakseg ciscen ranije, drzalo ga 12 ljudi na ciscenju.
Kakvo bre strojenje. Klali smo mi vepra tezine sigurno oko 400 kg. Morali smo iz karabina da ga ubijemo. Nismo smeli da ga cistimo. Sve smo odstranili od jednom. Nije se nista osecalo. Nije skako mesecima pre zbog tezine. Pre tog smo klali malo lakseg ciscen ranije, drzalo ga 12 ljudi na ciscenju.