svastara

Hvala na odgovoru, jutros sam nasao dva koja su uginula, nije mi jasno od cega, predpostavljam da su od sirovog kupusa deca stalno daju zecici kad idu da ih obidju (a ona cim ih cuje skace po vratima, jel' zna da ce je hraniti povrcem) , a oni vec vrsljaju po kavezu grickaju tvrdi hleb i njenu hranu. Al' dobro neka se vrsi na njihovoj glavi. Ovo nam je tek prvo kocenje.

Ja male odbijam od zenke 45.dan posle kocenja,ako dobro napreduju neko odbija i posle 30.dana starosti.
Dobro je da mladi budu kod majke do 2 meseca jer vise sisaju i imaju bolji imunitet,mada ja cesto uparim zenku kada mladi imaju mesec dana i odvojim ih sa 45 dana,tada mozes da im dajes par dana u vodu promotor l ili aminovitamin.Ako planiras da ostavljas mlade onda ih drzi 2 meseca
,a ako su za klanje,onda mozes da ih odvojis sa 45 dana.

Poslednja izmena od urednika:
Zenka koja treba da se koti za dan,dva

Jos jedna zenka koja takodje treba da se okoti za koji dan

Zecici stari 2 meseca i 10-ak dana 2 legla ukupno 19 komada

Panonci 9 komada :D

Panon x Hajkom 10 komada

Kupio sam 2 orijasa, muski 8 meseca star i zenka 16 meseca(jedan put okotena) kupio sam ih prosli vikend i juce sam ih pustio da se pare. muski skace kao lud a zenka nikako ne mu daje stoi kao ukopana u zemja i ne mrda rep spusten. danas sam ih opet pustio i ista pesma. e sad me interesuje posto prije 12 god. sam cuvao kunici srednji rast i kad sam ih pustao da se pare oni su se parili kad ih pustim bez problema.dali ovi orijashi su malo specificni pa treba da se potrefi odregjeni dan?inace tamo gde sam ih kupiobili su odvojeni i covek mi je rekao da nije skotna. ili pa 3 dana pred da ih kupim bili su na buvljaki rekao sam mu ako ne ih prodaje ja cu da ih uzmem, sedeli su u isti paket pregragjen spertplocom. mozda u tranzport se spoili pa se sparili(prodavao ih je sura od vlasnik) sta moze da bude po vama? da je zenka skotna ili jalova mozda nece da se pari?!

Poslednja izmena od urednika:
Pravilo je da nema pravila, ali u principu zenka trazi na svakih 20ak dana. Pogledas joj polni organ i bice drugacije boje nego inace.
U 90% slucajeva kada sam ubacio zenku kod muzjaka u kavez uparili su se odma, samo kod nekih retkih slucajeva sam morao da zavirujem pod nju da vidim da li je spremna.

Pozdrav forumasi moji :) Sta radite? Kako ste? Kako su vam kunici?
Ja imam problem - Nece zecice da se pare vec 1-2 meseca, samo jedna od 12 zecica se parila ona treba za 10-ak dana da se koti pa cemo videti sta ce biti sa njom. A zecice nisu stare mlade su nekima je prvi put, a nekima drugi put, ali nece da se pare. Neki savet, nesto? Iskustvo? Pomoc?
Hvala.

Pozdrav forumasi moji :) Sta radite? Kako ste? Kako su vam kunici?
Ja imam problem - Nece zecice da se pare vec 1-2 meseca, samo jedna od 12 zecica se parila ona treba za 10-ak dana da se koti pa cemo videti sta ce biti sa njom. A zecice nisu stare mlade su nekima je prvi put, a nekima drugi put, ali nece da se pare. Neki savet, nesto? Iskustvo? Pomoc?
Hvala.

Kada imam ovakav problem pomogne mi listovi od kupusa.Par dana im dajem i uspesno parenje.U vodi sipam AD kapi..To je to...

I ja sam imao problem da nisu tele zecice da se pare i bio sam uporan svaki dan pustao kod zeca i uspeo a davao sam i kupusa al nisam znao da on pomaze.

Moj savet je da uvek kontrolisete kod zenki pre nego pustite kod muzjaka,polni organ.Ako je crvenkast do visnja boje i nabubren znak je da ima nagon za parenje.Tih dana ih pripustajte kod muzjaka i pratite dali su primile.Nakon toga,svakih 15 do 20 dana proveravajte ponovo ih pripustajte ili ko zna neka proveri skotnost palpacijom pazljivo da je skotna ne stavljaj bespotrebno kod muzjaka.Vodite evidenciju parenja i proveru jer time ce te biti sigurniji i manje muka oko parenja.Mada ima tu i drugih uzroka zasto nece da se pare: period linjanja,jalovost,nece da prihvati jednog a prihvate drugog muzjaka itd.Probajte!POZDRAV.

Hvala druze i tebi itvojoj porodici sve najlepse u 2015,godini,kao i svim clanovima kunicarima.srecno.

Sve najbolje u novoj 2015 te pune kotilice svim forumašima.
Evo meni se sinoć na -16 okotila jedna domaća zečica koju sam dobio .Vidio sam par komada i za sad su živi a da li će preživjeti ove hladnoće vidjet ću ...
U svakom slučaju lijep početak nove godine a zečica navodno još i nije trebala uopće niti biti skotna
%28rofl%29.gif

Svim kunicarima sa foruma Srecna Nova godina. Puno uspeha u zivotu i u uzgoju kunica i bezbroj sampionskih titula.

Nazad
Vrh