svastara

Hristos se rodi. Srećan bozić. Podržavam ovo za kunića. Mada možda se desi kod mene da ubacim dimljenog kunića u kupus.

Kunicari, koristite li mozda u ishrani vasih kunica peletiranu lucerku? drugar koji radi sa drvima ima peletirku pa je zainteresovan da pokusa da peletira lucerku ali nije siguran u postojanje traznje za tim peletom...

Pa gde si druze, dugo te nije bilo. Bas su mi nedostajali tvoji saveti i komentari. Pozrav tebi i porodici.
Pozdrav drugar.Nisam bio prisutan na forumu jedno izvesno vreme....Zapravo,u poslednjih godinu i po' dana su mi se izdesavale neke ruzne stvari (umrli su mi i otac i majka),pa ako na sve to dodam da sam sve vreme radio na dva mesta (bukvalno po ceo dan).....Sada sam se malo sabrao,pa cu verovatno cesce posecivati forum-nadam se.S' vremena na vreme sam citao desavanja na forumu,tako da sam poprilicno u toku desavanja.

Primi iskreno saucesce od mene i moje porodice. Da ce Bog da ce ti ova godina doneti bijltak u svim sverama zivota. Pozdrav tebi i porodici.

Konačno i u našoj zemlji meso kunića u Univerexport marketima u Novom Sadu,Subotici od četvrtka u Beogradu.Sledi Zrenjanin,Vršac u roku od par meseci nadam se pokrivenosti u celoj zemlji.
Cena 549.00 rsd po kilogramu.Sveže meso vakum pakovanje.Ljudi zadovoljni
i cenom i kvalitetom pakovanjem.
Trebalo bi da bude dovoljno posla za sve one
koji žele ozbiljno da rade u ovom poslu.

To je zaista dobra vest.Cini mi se da se situacija u nasoj zemlji polako okrece ka normalizaciji...Ulaganje stranih mesnih industrija,takodje ne moze da nam naskodi vec naprotiv samo da poboljsa stvari.Nece to ici tako brzo ali mislim da je brod okrenut u pravom smeru....

Konačno i u našoj zemlji meso kunića u Univerexport marketima u Novom Sadu,Subotici od četvrtka u Beogradu.Sledi Zrenjanin,Vršac u roku od par meseci nadam se pokrivenosti u celoj zemlji.

A koja je otkupna cena zivih kunica i gde se preuzima.

Pozdrav svima.
Moje licno misljenje po ovom pitanju je da ce ovo biti da malo ispitaju trziste i kad vide kako nas narod nekako vise praktikuje prasetinu i piletinu, a tek po neko jagnjetinu i da vecina nema zelju da proba nesto drugo poput kunica, bez obzira sto je to izuzetno kvalitetno meso, da ce ga ubrzo povuci iz ponude. Mislim da je kuniac vec bilo na nasem trzistu u nekom velikom lancu prodaje, ali da je to bilo jako kratko.

Na zalost tako je - kako je.

Svakako ne treba odustajata, barem ja necu i ako tek nekoliko meseci drzim kunice, a narocito od kako sam video kako moji ukucani uzivaju dok ih jedu ;o))

Pozdrav svima, koliko vas ima ;o)

Ostao sam duzan odgovor ali toliko posla da jednostavno se nemoze sve postici.
Prvo jedna ispravka:
-cena 535 rsd po kg.
-druga stvar pozitivna je to da je na skali od 1-10 kunic dobio fantasticnu ocenu 8.
zamerka je bila na pakovanju,sto smo popravili.

Sto se tice prodaje-iznenadjujuce ide dobro sto je i mene cak veoma prijatno iznenadilo jer sam prodao za mesec dana najmanje duplo nego sto sam ocekivao.
Za tacno 30 dana prodato 688 komada u 8 marketa sa oobzirom da su neki od njih tek kasnije krenuli u prodaju i da je reklama postavljena pre par dana mislim da je to fantastican rezultat.

Marketi u kojima se nalazi svezo mese kunica:

-Subotica
Univerexport-trgopromet 024.
-Novi Sad
Univerexport:
021
Alba
Spens
Prvi

-Beograd
Univerexport:
-Novi Beograd
-Banjica
-Dorćol

-Vrbas
-Kula

Ovo je sto se tice marketa, za sada cemo ostati na ovih 10, jer ako ovako bude islo a nema razloga da neide bice problem
sa isporukom mesa pritom mislim na kolicinu i transport.
I na kraju otkupna cena za sada mora ostati poslovna tajna odnosno znaju je samo ljudi koji samnom kooperiraju kad se prosirim bice sve crno na
belo dotle malo strpljenja.

Cestitam Megi na proboju :bravo:

kod mene zecetinu vidim po prvi put da ima u Metrou,ali je malo skuplja,po 835 din/kg
neko je resio da se i ogradi malo :osmeh:

Poslednja izmena od urednika:
Da bas velika razlika u ceni od 300 dinara ili 55%.Jesi li video na deklaraciji ko je proizvodjac ili mozda samo distributer ako je meso iz uvoza.

Pretpostavio sam da je iz uvoza jer se ovde uvozi sve pa i ono sto ne treba,a sigurno nam ne treba hrana jer mozemo dovoljno da je proizvedemo.Pa tako i meso kunica, najhranjivije meso po istrazivanju americkog poljoprivrednog odseka.Ima i ovde kod nas ko hoce da ga proizvodi pa zato se ne kaze djabe kupujmo domace.

Ne može da utiče na okot, ali može da neće da se pari ili se upari, pa ne ostane skotna.

Pitam zato sto kada sam je dobio na poklon bila je mlada i skotna prvi put je okotila 7 kom. Drugi put okotila jedno, i jutros se okotila opet samo 2 kom. A u medjuvremenu se nagojila lepo, deca non-stop trce i guraju joj u kavez da jede ona je kao kucni ljubimac samo sto ne spava sa njima. A i ja nisam pratio kad trazi nego je odvedem kod "momka" i ostavim je dva-tri dana. Mozda je i to?

Nazad
Vrh