svastara

Koncentrat, a ni prekrupa nisu dobri za kuniće, jer sve što je praškasto ili brašnavo smeta njihovim veoma osetljivim disajnim putevima. Kukuruz je loša hrana za kuniće, pun je ugljenih hidrata, to kunići slabo iskorišćavaju i to se uglavnom pretvori u masti. Ako nećeš da im daješ granule, onda im davaj ječam, on ima dosta proteina, ali budi oprezan, "lepo i debelo" kod kunića obično znači "neće da se koti i pari". Priplodni kunić treba da bude u priplodnoj kondiciji, ne u tovnoj.

Postoje granule za kuniće i to od više proizvođača. Ne znam koji je sastav granula za prasad i koliko su dobre za kuniće.

Nisam znao da postoje granule za kunice, moracu da ih potrazim po prodavnicama stocne hrane, samo cisto sumnjam da cu ih naci ovde kod mene.
Nekad kad sam bio klinac drzao sam dosta kunica, hranio sam ih samo sa lucerkinim senom i kukuruzom, dugo godina ih nisam drzao a u medjuvremenu stigle novotarije ima granula i za kunice :osmeh:

Poslednja izmena:
Današnji vašar u N. Miloševu,poseta jako jako slaba

- - - - - - - - - -

img20140706092641.jpg

Pijaca, vasari, sve umire. Jedino sto radi posao su pijaca najlon u NS, Ruma vasar, vikend pijace. I to je to. Mrtvo sve. Treba traziti alternativu, posto se i moji bave uzgojem zdravog voca i povrca... Dzabe posao trud sve, kad kad dodje ubiranje ploda, ili propadne na njivi, ili propadne ne proda se. Rani kupus, karfiol, mislim da je oko 15% prodato, ostalo je sve propalo na ovim vrucinama.

- - - - - - - - - -

I da moram da dodam, trziste na vasarima i pijacama se bazira kad ce penzioneri dobiti penzije, a sta ce biti kad ne bude ni penzija ni penzionera. Tacno se zna po datumu kad su bile penzije, tad bude malo bolje. Jednostavno proizvodnja privreda u nasoj drzavi je mrtva. Ne moze glavna grana biti trgovina samo. A ona svakako jeste. Ne znam ali pise nam se veoma mracna buducnost.

Eh drugari-ce moji-e.dobro kaze zhexy,Teska su ovo vremena,ako radis i ponasas se posteno nevalja.Niko te nece ni Zatvori ni poslodavci ni grobari ni trgovci.

Ne znam gde da postavim pitanje, a ovde je najbezbolnije, naime dobila deca kunica od mog strica (mladu zenku) sklepam ja kunicarnik za nju gledajuci ovde slike po forumu da bi dobijo ideju, e sad problem je sto non-stop nalazim "klikercice" u posudi sa hranom, kao da se samo tu olaksava, ima li neko resenje?

Pozdrav svima, dugo pratim forum i primenjujem dosta toga sto ovde saznam ali sada imam jedan problem pa ako neko moze da me posavetuje. Naime imam 4 zenke trenutno u parenju novoz-orijas mesanka, novozelandska cista i dve sarac-ovnoliki. Sto se tice njih sve je ok njihovi mladi super napreduju itd...
Naime problem je sto sam dobio od jednog prijatelja koji vise ne zeli da cuva kunice 5 komada mesanaca novozelandsi sa nekim mesancem i toliko ih je lose hranio da su strasno sitni , on kaze da imaju po 4 ipo meseca a kad sam ih premestao cenim da nemaju vise od po 1 kg. E sad da li je moguce da tolko zakrzljaju i da li ima neke sanse da ih izvucem na neku pristojnu meru ako ih malo zeesce podhranim granulama ... Hvala unapred ako je potrebno izbacicu i slike da vidite oo cemu se radi...

Nazad
Vrh