ja koristim komponentine pelete za kunice dobre su i mislim trenutno najkvalitetnije na trzistu cena je 260 din 10 kg ja mesam sa jecmom i kukuruzom ne dajem samo njih![]()
Zanima me ima li itko iskustva sa peletiranom hranom? Koju koristite, kolike su dnevne količine potrebne? Prednosti i mane?
Ludim smatraju onoga čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine...
ja koristim komponentine pelete za kunice dobre su i mislim trenutno najkvalitetnije na trzistu cena je 260 din 10 kg ja mesam sa jecmom i kukuruzom ne dajem samo njih![]()
I ja ih mesam 1:5 sa ostalom hranom,koju dajem kao dopunu zelenom obroku.
Svaka regija ima svoje proizvodjace
Lisabonski sporazum: (čl. 50) Država članica može odlučiti istupiti iz Unije. U tom slučaju mora s drugim partnerima utanačiti sporazum o istupanju.<br />= Ograničenje suvereniteta! A ako partneri ne žele sporazum? Koliko je ono Hrvatska pokušavala da sporazumno izađe iz SFRJ? Biće borbe za nezavisnost,
Ja im dajem samo peletrin za zecove i vode kolilo hoce. Jer od koga sam kupovao i on ih je hranio samo peletrinom. Razmisljam da pocnem da im dajem i seno deteline pomalo ali se bojim jer sad treba da se okote za nekoliko dana i da ne bi bilo nekih problema sacekacu dok se ne okote.
jer mogu cicte pelete da se daju mladim zecevimaimam 6 mladih novozelandskih a nov sam po tom pitanju,pa bih zamolio za savet??hvala unapred za savet
Zasto ne, čak se i preporuča zbog vitamina i sl. No problem je ako nisu otpočetka hranjeni peletima. Općenito je kod mladih problematično mijenjati vrstu ishrane. Ja svoje ženke postupno počnem hraniti isključivo peletima dok su bređe, pa i nakon okota nastavim tako da i mladi krenu sa 100% peleta. Kasnije pomalo umiješam ječam i zob i to je to. Sijeno moraju uvijek imati u neograničenim količinama.
Ludim smatraju onoga čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine...
Moji imaju 20-ak dana i tek sam poceo pre dva dana da im dajem pelete,a do tad su jeli kukuruz,zito,suncokret i jednom dnevno seno,a sad cu pelete i seno!Hvala Tomo
pelete i samo pelete....sve sto treba kunicu,nalazi se u njima.....ja koristim Gebijeve,mislim da su ok.kunici lepo napreduju sa njom...pozdrav!![]()
ja prvi dzak uzeo jabucki sad uzimam gebijev,nekako mi je bolji ovaj gebijev,ima lep miris a jabucki se ni ne oseti
Kolika je cena u kg. I kakva pakovanja imaju. Moze i teloefon na PP.
Gebijev je kod nas 310 din dzak od 10 kg.....![]()
Onda je ovaj na veliko kad kupujes povoljniji 22 dindi kg.
A da li ovi tvoji transportuju hranu ili samo imaju svoju radnju? Kako bi recimo ta hrana dosla za Rumu? Mozda imaju neki sistem da ako kupim odredjenu kolicinu da posalju po nekome?Citiram: peto1
Ovde u Rumi je najjeftinije u jednoj poljoprivrednoj apoteci i kosta 27din po kilogramu. Ovo tvoje je dosta bolje. Pogotovo sto meni trebaju vece kolicine.
Evo i slike etikete, ja se u taj sastav bas i nerazumem, znam samo da bi mi ta hrana od 22din kilogram jako odgovarala.
![]()
Evo ovde se malo bolje vidi
Love, peace & cheese
@ barakuda
Pa poslao sam ti na PP i adresu i telefon moras se raspitati od njih. Inace ovima dostavljaju na kucnu adresu, a ja od ovih momaka od kojih sam kupio zecove dobijam po nabavnoj ceni.
u vezi napomene, zasto se ne sme davati 7 dana pre klanja?
u cemu je caka?
Fool me once, shame on you!<br />Fool me twice, shame on me!
Pa sta da im dajem topli sendvic ili po 100 dinara pa nek jedu sta oce.
Ovo obavezno ako ideš od kuće a nisi siguran da ćeš se vratiti navreme da ih namiriš!Citiram: peto1
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!
Al cu morati dati u gvozdenim jer papir mog i da pojedu i ode mast u propast.![]()
Pazi da neprođeš kao onaj što je prodao kozu, pa išao sa kupcem da popiju aldumaš! Pare ostavio na stolu pod pepeljarom, a koza došla do stola i pojela pare!![]()
Kažu da se to zbilja desilo u selu!
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!
Citiram: peto1
Post je spojen: [time]1264673337[/time]_________________________________________________
Moze li proizvodjac i negov telefon ili adresa ? Hvala