svastara

To su te cuvene umotvorine, isto kao i one za parenje sa pacovima... Malo je tuzno da u 21. veku ljudi jos uvek zagovaraju takve teorije, ali sta je tu je.

To su te cuvene umotvorine, isto kao i one za parenje sa pacovima... Malo je tuzno da u 21. veku ljudi jos uvek zagovaraju takve teorije, ali sta je tu je.
Pit dobro si rekao , i ja sam skoro imao komentar komšije kako možeš da jedeš zeca kad se pari sa mačkama i pacovima, jednostavno nisam imao šta da mu odgovirim iz razloga kad on tako razmišlja.

Imam opet jedno pitanje posto sam pario kalifornijisku zenku sa mesancem muzijakom kaze jedan poznatiji kunicar da zenka narednih 3 puta ne okoti kalifornijiske iako je paris u cistoj rasi.. pa mi ovo nije jasno kakve veze ima to sto se parila pre sa drugim muzijakom? hvala

Pozdrav kunicari, nije me bilo jedno duze vreme na forumu ali uglavnom kad imam vremena pratim sta se pise!
Ovo je zanimljiva tema oko parenja i nasledjivanja osobina od roditelja! Ima strucan termin kako se zove ta pojava kod zivotinja, kad zenka okoti mlade u drugom, trecem okotu koji uopste ne lice na partnera sa kojim se parila vec lice na partnera iz prvog okota! Da ovo nije totalna besmislica svedodje i mnoge naucne studije, postoji i jedan ruski dokumentarac na ovu temu koji ne mogu da pronadjem, cim ga nadjem postavljam vam!! Ova pojava se javlja cak i kod ljudi, mada mnogo retko!

Drugari da li je neko od vas skupljao od GEBI-a kupone za nagradnu igru?ja sam uspeo da sakupim samo 300 poena ali opet i to je dobro barem neki poklon ce da bude:haha:......
dsc0589.jpg

Hristos se rodi.
Veliki pozdrav za sve moje kunićare i da vam ova godina bude plodnija od prošle.
Da vam salaši, kotilice i burad uvek budu puni.
A i da bude prinove i u kući.
Srećan Božic svima.

Mozda sam pogresio mesto za pitanje, ali ako moze da mi bude oprosteno.
U jednom kavezu su mi bile 3 zecice, odrasla zenka, njena cerka i jos jedna sa strane. Pre nekoliko dana sam odraslu zenku prebacio u poseban kavez a ove mlade ostavio zajedno, 5-6 meseci su vec kod mene u jednom kavezu i nije bilo problema, dok ova "zenka" sa strane nije postala muzjak. :D Primetim juce i danas da se jure i reko aj da vidim sta je kad ono zavrnem repic kad ono muzjak. Odem kod druga da zamenimo vamo tamo, kad ono taj muzjacic nema testise. Da li se nekome desavamo da zenke ustroje zekane ili to moze da bude nesto sasvim drugo?

Naravno da se desava da zenke ustroje muzjaka,zato kada pustas zenku na parenje uvek je treba kontrolisatii nikada ne ostavljati je kod mujzaka u kavezu bez licnog nadzora...Muzjaci se i medjusobno znaju ustrojiti a to je np kada imas u kavezu vise muzjaka pa kada im proradi nagon za parenjem vijaju se,tuku grizu itd....Tako da tog muzjaka u paprikas a nabavi si nekog novog!

Pero hvala Vam na odgovoru. Za sve godine sto drzim zeceve(sa prekidima sve ukupno 10godina) mi se slicno nikad nije dogodilo a drzao sam svasta od mesanaca, preko ovnolikih, orijasa, beckih plavih i evo sad patuljastih. Muzjak ostao kod druga pusten a uzeo sam zenku od mesec ipo...

Malo sutra hraniš duže, imam 2 ženke ovnolike od 3 meseca, imaju preko 4 kile. Drugo leglo 2 meseca, prosek nešto malo iznad 2,5 kg. Najveći ima 2,8.

Nazad
Vrh