cicimoric
Član
prosle i ove godine je bila psenica, a pretprosle suncokret
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa sobzirom da se u trogodisnjem plodoredu = psenica-kukuruz-suncokret-psenica-kukuruz-suncokret nema nikakvih problema , cak sam vidjao i suncokret-kukuruz-suncokretcicimoric je napisao(la):prosle i ove godine je bila psenica, a pretprosle suncokret
uopste prica se da se probalo(ja nikad nisam) i da je imao slab rod suncokret na psenicu... Zato je tu najispativije kukuruzdorel je napisao(la):Misli covek, svi seju kukuruz posle zita pa zato barem u nas kraj okolo Panceva
Tako je,mada bih ja ipak sejao kukuruz iz dva razloga:diklofen je napisao(la):Na slatinu ti je suncokret naj bolje rešenje.Znam iz ličnog iskustva.
Komšija ja sejem kod nas u ritu jedne godine pšenica sledeće suncokret i tako u krug od 2005 god.cicimoric je napisao(la):Radi se o zemlji koju smo sada zakupili od drzave i losijeg je kvaliteta. U flekama ima slatine pa ne bi da sejem kukuruz. A vidjao sam u nekim krajevima gde ima slatine da suncokret prilicno dobro uspeva pa sam zato mislio da ga posejem.
Da,ali posto je drzavna njiva zato sam spomenuo borbu protiv korova....diklofen je napisao(la):Pa koliko sam ja zaključio radi se o tome šta sejati na slatinjavom zemljištu a ne o borbi protiv korova.Ponavljam samo, da suncokret ,ubedljivo naj bolje podnosi loša zemljišta od ostalih širorednih kultura.
To obavezno........Farmer Bob je napisao(la):Da,ali posto je drzavna njiva zato sam spomenuo borbu protiv korova....diklofen je napisao(la):Pa koliko sam ja zaključio radi se o tome šta sejati na slatinjavom zemljištu a ne o borbi protiv korova.Ponavljam samo, da suncokret ,ubedljivo naj bolje podnosi loša zemljišta od ostalih širorednih kultura.