Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pidikanac je napisao(la):
ja konkretno imam malo zemlje i znam da nije za pohvalu ali ja sejem kukuruz na kukuruz već 5 godina i nemam problema sa zlaticom
Sve do jednom,a onda katasrtofa.
Pazi to je opasna stvar :cao:

ja konkretno imam malo zemlje i znam da nije za pohvalu ali ja sejem kukuruz na kukuruz već 5 godina i nemam problema sa zlaticom
zlatica je pogana mnogo, samo je plodored uspešno rešava...Možda u tvom ataru nema zlatice. Da li seješ kukuruz tretiran insekticidom pončom ili ne?

Farmer II je napisao(la):
Duki je napisao(la):
Mi sejemo 2 godine kukuruz, pa jednu suncokret. Pokusli smo i sa sojom, pa smo jedne godine razbili, a druge pukli, tako da smo se vratili na suncokret i kukuruz.
Duki, to znači da ti dođe suncokret svake treće godine na isto mesto? Zanima me da li si primetio neke neželjene posledice po suncokret? A kukuruz , da li imate problema sa k. zlaticom kada ga seješ drugi put? :cao:

Ne radi nista zlatica, kukuruz je ok.

[/quote]
Farmer II je napisao(la):
zlatica je pogana mnogo, samo je plodored uspešno rešava...Možda u tvom ataru nema zlatice. Da li seješ kukuruz tretiran insekticidom pončom ili ne?
sejao sam kukuruy tretiran IMIDOROM a aktivna materija je ista kao kod GAUČA stim što je još i jača
jer ima IMIDAKLOPRID 700g/kg a kod gauča je 600g/kg

savato je napisao(la):
Ode suncokret na berzama za citavih 10 Eura po toni sad je negde oko 305 eura/tona...to mu je vec negde oko 32 din.Sumnjam da ce padati a lako je moguce da dostigne rekordnih 340-350 eura kao pre par godina :ppozdrav: Pitanje je sa kojom cenom ce izaci nasi i hrvatski tajkuni i sta ce na sve to reci drzava?!
Reci ce (sta im se kaze)............ :udri: :udri: :udri: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac::

ne mogu da se setim kako je bilo prethodnih godina...da nije malo rano da suncokret zawrsi naliwanje zrna, i lisce na glawi,i stablu uweliko zuti. ako owako nastawi,bice zetwa u prwoj polowini awgusta

cini mi se da je i pretprosle godine tako zavrsio, ove uvozne sorte su uglavnom srednjerane pa zato ::namigivanje::

U pčelarskom smislu u jeku smo paše suncokreta.
Posle mnogo strepnji, bojazni i opravdanih sumnji, kod mene situacija
nije toliko loša. Nije ni za oduševljenje, ali jeste za umeren
optimizam.Za prethodna dva dana unos je bio +5,5kg, tj. ukupno
15,4kg. Evo par sličica načinjenih jutros:
30wbgar.jpg
;
2hx6et5.jpg
;
2mrxj5z.jpg
;
k03vxy.jpg

Post je spojen: [time]1279455564[/time]
Sačuvao sam i podatke o unosu nektara i o vlažnosti tla do dubine od 1m na svakih 10cm.

Danas sam prošao pored jedne parcele mog suncokreta ,dobio je malo leda ali nije strašno.Hibrid Dolbi sejan 17.04

Uploaded with ImageShack.us

moj na jednoj parceli gde je "silan" tera zaparke. ne sviđa mi se to preterano.
a jednu stabljiku moram uslikati.ima preko 4m.
na drugoj parceli neću dobaciti do 12-13m/kj. trećina parcele je bila u prevlaženoj zemlji ili vodi.

šta odabrati od ove tri sorte delfi :sta: dolbi :sta: ili kondi :sta: pošto planiram dogodine da sejem suncokret pa koi ima veči potencijal rodnosti :sta: jer na netu nigde nisam naišao na potencijal rodnosti ovih hibrida

šta odabrati od ove tri sorte delfi :sta: dolbi :sta: ili kondi :sta: pošto planiram dogodine da sejem suncokret pa koi ima veči potencijal rodnosti :sta: jer na netu nigde nisam naišao na potencijal rodnosti ovih hibrida

Pitanje za iskusne proizvodjace suncokreta:

Zakupili smo ove godine nekoliko parcela drzavne zemlje. Dve godine zaredom je bila psenica, a pre toga je bio suncokret. Razmisljam da sledece godine posejem suncokret. Znam da treba sacekati vise godina ali........

Da li mogu da reskiram da posejem suncokret ili ne? .....da napomenem da je kod nas suncokret "ugrozena vrsta" koliko se malo seje, tako da ne verujem da ima bolesti suncokreta.

cicimoric je napisao(la):
Pitanje za iskusne proizvodjace suncokreta:

Zakupili smo ove godine nekoliko parcela drzavne zemlje. Dve godine zaredom je bila psenica, a pre toga je bio suncokret. Razmisljam da sledece godine posejem suncokret. Znam da treba sacekati vise godina ali........

Da li mogu da reskiram da posejem suncokret ili ne? .....da napomenem da je kod nas suncokret "ugrozena vrsta" koliko se malo seje, tako da ne verujem da ima bolesti suncokreta.

A sta je ove godine na meniu.....isto psenica ili...... :sta: :cao: :cao:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh