Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam obišao deo subotičkog atara da bih video gde bih eventualno doselio svoje pčele u vreme cvetanja suncokreta. Nisam baš oduševljen.
Zašto?
Ne poštuje se zahtevani plodored.
Obilje padavina i negativan uticaj ubrzanog rastvaranja pesticida, herbicida i drugih "ida" uslovili su negde presejavanje, a negde ponovno oživljavanje biljaka. Biće veliko šarenilo.
Nisam se još odlučio, jer ne znam koji su hibridi u pitanju i čime je njihovo seme tretirano.
Evo nekoliko sličica:
95sbo4.jpg

2zsxiz5.jpg
;
91lz11.jpg

2ypnpqg.jpg

Post je spojen: [time]1277061433[/time]

Molim Vas lepo,
koji hibrid ste sejali, čime je seme tretirano i koju površinu imate?
Hvala unapred!

Danas otišao do zadruge a tamo obaveštenje.Svako ko je uzeo seme suncokreta, dobija grazis 2 litra ulja za jednu veliku kesu semena suncokreta (150000 zrna).Ulje je od Viktorije.

samo da me ne mrzi, posl'o bi im karton ulja nazad.
u znak zahvalnosti, za sve što su za nas do sad uradili.

Pozdrav svima, moze li mi neko preporuciti hibrid suncokreta za kolegu, koji bi ga sejao posle psenice?? Ono sto mu je najbitinije je to da sto pre dobije cvetove, jer mu treba zbog pcela, da sto pre imaju cvet sa kojeg bi skupljale polen. Cini mi se da sam negde po Vojvodini video suncokret visok mozda 1m visine, a vec je imao cvetove!! mozda tako nesto?? unapred zahvalan

Milance,
ako kolega poseje suncokret posle pšenice, imaće polen, ne i nektar.
Međutim u ovakvoj godini sa sufictom padavina, bolje je da poseje faceliju, jer će imati i polen i nektar.
Jedino ako baš želi suncokretov polen jer je on mislim kvalitetniji od facelijinog.

Danas sam video nekoliko parcela suncokreta da se žute,a stigle su i prve pčele.

Evo mog suncokreta,slikano danas
2z6800n.jpg

Post je spojen: [time]1277922322[/time]

Barolo može da rodi i do 2400kg po jutru, ako mu se potrefi godina.

Odličan hibrid.

Branko je napisao(la):
Barolo može da rodi i do 2400kg po jutru, ako mu se potrefi godina.

Odličan hibrid.
Zaista je tako ja sam imao 2008 na jednoj parceli (predusev qqruz) 4100kg sa 2 kj tako da je stavrno po meni THE BEST........... ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::
Evo i dokaza........ :haha: :haha: :haha: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :D
vnh0rc.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh