Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, ali suncokreta posejano rekordno malo...

adamov zoran je napisao(la):
suncokret koji je preziveo dubinsko prskanje terbis izgleda lose da li ce imati posledice po rod
Pa meni se cini da hoce kod mene u selu su par njih prskali ali malo kasno 6-7 dana posle setve kod jednog je cako i poceo da nice i dosta je zaostao ovi gde nisu tako prljave njive bile i gde nije prskano posle setve jeste da ima ponegde koju travku ali je vec pobegao i zatvorio redove a ovaj osamuceni se pati i sa toplotom a i korovi ponovo posle onolikih kisurina krecu a spartanja vise nema tako da izgleda da za dubinsko prskanje treba da se potrefi godina,e sad videcemo na kraju.......... :cao:

nažalost ove godine suncokret kod mene nije ogrnut ni ošpartan jer je prerastao posle onih kiša
ali što je to je,prskan je dubinski i dosta je uspešno ali korovi su polako krenuli međutim ne rastu
samo stoje pa ćemo videti.

inače ta priča da kad biljka zatvori redove korov u senci ne raste je priča za jako malu decu.
ambrozija uopšte nemari za to osim ako je otrov ne usporava.

Evo kako ona ista njiva izgleda danas:

snf8tu.jpg

Čekaj, sad su tu novi mladi listovi, a u ataru nema drugog mladog suncokreta, sad kad ga napadnu, tek onda će da bude harakiri!

Jednu njivu je pola isspremirao a ovu je samo obišao jedan krug okolo sa spremačem.... Videćemo kakav će biti razvoj događaja..

cuo sam da ce cena suncokreta da bude 28-30 din. ::novac:: ako tako bude bice dobro,ali do zetve ima jos dosta vremena i do tada moze biti svakakvih katasrofa.

maki_vs je napisao(la):
cuo sam da ce cena suncokreta da bude 28-30 din. ::novac:: ako tako bude bice dobro,ali do zetve ima jos dosta vremena i do tada moze biti svakakvih katasrofa.
Znas kako kazu stariji pametniji ljudi : kad je zito na tavanu e onda je nase a ovako daj boze da bude ta cena ali kao sto kazes zetva je jos ohohoo daleko....... ::namigivanje::

Kondi ,danas.

Image Hosting provided by ImageBam
Post je spojen: [time]1276956051[/time]

Početkom juna ovako.
,
a danas

Image Hosting provided by ImageBam

E hvala na snimcima.Dobro je,znaci oporavlja se.Evo ga bas sogor kod mene dolazi....valjda da me zove na krsnu slavu.Vratolomija...... :haha: auuu,evo i tornado stize.Njihova dva mangupa..............odo.

Farmer Bob,
Vartolomej je po tome i poznat - vremenske vratolomije.
I u mom rodnom selu se taj praznik slavi kao seoska slava i obično je uvek bilo žestokih padavina, oluja, grada (leda) i sl.
Ima li negde već rascvetalog suncokreta?

@ZikaS - :haha: da,tako je i ne valja da se penjes na drvo itd.Ali,ja sam pod tornadom podrazumevao dva decaka od 11 i 10 godina.Ta deca ne hodaju zemljom kakve su zeravice.... :haha: :D :D :cao:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh