Suncokret 2025

Да сумирамо,за сунцокрет 150-200 кг мешаног(да ли по јутру или ха?),у пролеће ништа и мате род од 2500т по јутру.Како се то ради,да научим јер сам ове године имао просек 2тоне по хектару.
Ko ti je kriv kad ne znaš.

Да сумирамо,за сунцокрет 150-200 кг мешаног(да ли по јутру или ха?),у пролеће ништа и мате род од 2500т по јутру.Како се то ради,да научим јер сам ове године имао просек 2тоне по хектару.
prosto i jednostavno imaju lepe padavine

kod njih ni ove godine nema suse a moglo bi se reci ni nedostatak padavina

nista posebno tako da ne kudi sebe jer nije do tebe

neki ljudi jednostavno imaju srece

taj je pokiso na vreme lepu su kišu oni dobili

Druze mozes BACITI i 400kg po ha nema pravila...

Ja sam imao prosek 2150 kg. Bilo je njiva sa 2400kg a i sa 1800kg. Nisam bacao nista od vestaka. Samo poprskao na crno. Nisam spartao. Kukuruza trenutno ima 1700kg soju necu ni kositi posto je nema nista skoro. Znaci padavina nije bilo bas nesto. Suncokret nije sejan bar 20-30god na njivama. Sorta kondi sve.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sve u jutrima brate. Eto sale je u mom ataru i kako vidim slicne prinose je imao. Nema lazi nema prevare ima i video snimak. Isto ima i za kukuruze :)

Sve u jutrima brate. Eto sale je u mom ataru i kako vidim slicne prinose je imao. Nema lazi nema prevare ima i video snimak. Isto ima i za kukuruze :)

Mi u Banatu smo sejali suncokret svake treće godine, a preporuka ja da proďje najmanje 5 godina od setve na istoj njivi. Preterali smo.
Lepo kaže čovek da 30 godina nije bio suncokret na toj njivi. Ja mu verujem i čestitam.

Kod vas je divlji suncokret ozbiljan problem pa ne smete.Kod nas velika većina ide suncokret na svaku 3 godinu i nema problema, bude sasvim u redu.Atari jos uvek nisu prezagađeni divljakom pa se vrti u krug.

Sad je ihajjj, a 2023 sve unisteno od nevremena, kuca, krovovi, stan....ne daj Boze nikome. Susa je zlatna spram onog zla.
Sto se tice prinosa stvarnih i zdrebnih to pokaze ko je sta kupio i uradio.
ma to ko je sta kupio je glupost velika

evo sad kod nas je stigao nov rus u jedno domacinstvo,otac i 2 sina,oko 40tak godina sinovi
rade oko 100j
na oko 40j su imali repicu prosek jedva 6m po jutru

i sad kao oni zaradili na poljoprivredi za novog rusa?

ta dvojica svako jutro ili vece na posao i odrade smenu u firmama za platu i pokrivaju polj. koja se raspada i minus ogroman

tako da to kako i odakle je sta kupljeno je ogromno pitanje,posebno prica o kreditima koliko je ko zaduzen i onda ajmo protestovat jer treba sedet u novom sedistu a nema da se plati rata

ovo sto neko rece suncokret ne voli na istu zemlju najmanje ne 5 nego 8 godina a ako nije bio 20+ mora biti roda da je kakva godina

spomenuo sam odgovor na @egog na pitanje o postu @North ARMY i kod njega ove godine zaista nije susa i imace svega od soje,suncokreta,psenice,kukuruza,repe sve ce da bude dobar prinos,ne prosecan vec cak i odlican

Ма људи морате схватити и ципеле после годину дана се разгазе и нису више онај број који сте купили. Тако и њиве старе разгажене, поготово сада када нема више трактора испод 5 тона, комбајни исто тешки ко лађе и мора њива да се разгази, 1 КЈ више није 1 КЈ већ у најмању руку 1,5КЈ.поготово када се по мокром њива гази па то као тесто се развлачи.

А да ли се и вршидба плаћа као да је разгажена њива? Немам комбајн, плаћам све.
Али морам признати да си ме поштено насмејао.
Једном приликом сам платио сетву. Рекао сам има 4кј а човек ми каже да нема толико, има мање. И мање ми је и наплатио.

Poslednja izmena:
Nemas potrebe meriti tudje parcele!
Niko te ne sili da radis tudje kako bi ti bilo posle krivo da te zaj.o!
Radis svoje kao gospodin covek, pakujes ga i mirna Backa, nek kosi ko zeli!
kad bi se svi tak ponasal vecina njiva uataru nikad ne bi doekala zetvu druze.ko kaze stvarnu povrsinu uvek od mene ima 10posto manju cenu a stalne musterije i vise.takvima sa kako kolga rece zdrebnim jutrima cena je 100e jutro.moz me slagat druze za jutro necupropast al kad mu skines 30j i uverava te celi dan da nema vise od 22-23

Ima geosrbija, ima katastr na internetu, a moz se ugraditi i merac pokosenih povrsina, nije mi jasno sta misle da dobijaju kad kazu manju povrsinu od istinite

Nazad
Vrh