Suncokret 2023

Ns h8002 za par dana stiže za žetvu.
ed43cd0dd5f6eb089a49865bcae5b54b.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Drugar moj je iz kucure,al živi u inđiji već 10ak godina od kako se oženio ...otac mu umro pa sam ìšao na sahranu...

Drugar ima 15 jutara racuna prinos 2 t po jutru, 1 tonu misli da ce podici sa kombajnom a drugu tonu planira da uzme nadnicare da seku glave u prikolicu pa posle u kombajn.

Ovisi kada je polegao....prije par godina polegao i kod mene,al i napukla stabljika pa nije na većini ni napunio zrno, samo ljuska.....šteta platiti ljude.....dobro provjeri kakvo je zrno prije nego uđeš u taj posao.....moja procjena da je lagano i kombajn ga izbaci van, šteta posla

Главе се пободу у земљу сунцокрет је зајебан до јаја
Nije on loš, nije ni velik ulog plus lagano se vrši i nema ga puno za voziti nakon vršidbe u odnosu na kukuruz i pšenicu, ako bude 2t/kj to je dobar posao......npr kod mene nesmijem prihraniti sa više od 60kg/kj KANa.....jer dugo bude zelen i drži vlagu, samo 100 do 150kg 15-15-15 i to je sve.....

Слажем се да није захтеван али је зато као предусев никакав...

Kako je tako je, ne diktiram ja suncokretu kada će da sazri. Prvi put sejem ns h8002 i ispada da je extra rani hibrid....
H8005 je još dosta zelen.
Sejani su 22-23 aprila....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kad sam rekao za onaj poslednji broj da označava koliko će biti tona po ha ( a ti se malo šokirao), zvao sam NS institut i rekli mi da nisam dobro upamtio, radi se o broju tona po kj.

Nazad
Vrh