Suncokret 2023

da li se isplati ovo ulaganje? da li si mozda pravio neka uporedjivanja?
Upoređivanje je bilo uglavnom sa parcelama od prijatelja.Moje sam uvek tretirao bez izuzetka.Pošto radimo zajedno,istu količinu đubriva bacamo i kvalitet zemljišta je isti.U proseku od 5 godina 4 tretirane se pokazale mnogo bolje nego ne tretirane.1 godina uglavnom sušna bude ista ili slična u prinosu.

Хоћеш да кажеш да се исплати фунгицид на крају у оваквим годинама мад тек смо негде на пола пута

prije samo Pedro, pa onda pola Pedro pola Ika a od 2015-te samo IKA

Tj ista grupa soje kao i za proljetnu normalnu sjetvu...A Ika i Pedro su msm srednje rane sorte (01)

Htio sam ove godine probati neku s još kraćom vegetacijom al pošto kod nas od ove godine daju poticaj na tu postrnu sjetvu ovi 'berači poticaja' pokupili svo sjeme, nestalo sjemena krajem 3mj-a haha

Dobar je i kukuruz, možda bi čak i bio bolji ove godine nego soja al problem je to što žetva postrnog kukuruza zna biti od kraja 11mj do sredine 12mj... (kukuruz rane fao300 grupe)
Bilo u os na institutu lucije prije mjesec dana ona je 000, pa sam uzeo, bas zbog poticaja i sto je ovakva kisna godina.....a dalje nitko nema 000.....pa cak ni 00

Bilo u os na institutu lucije prije mjesec dana ona je 000, pa sam uzeo, bas zbog poticaja i sto je ovakva kisna godina.....a dalje nitko nema 000.....pa cak ni 00
To sam čuo od kolega dosta njih koji su tražili sjeme tih ranih sorti 000 jer većina ima kasnije sorte ječma/pšenice pa je pitanje kad bi im ova 00 došla....
Ja sam htio probati Lissabon al nema veze, bit će opet moje sjeme Ika a ionako nisam ni planirao prijaviti poticaj na tu postrnu sjetvu soje pa mi ni ne treba račun i da nije gmo....
Ovaj jedan iz ulice uzeo za 70ha postrne tj na sav ječam i pšenicu, a nikad nije sijao dosad postrno...samo da se mnogi ne opeku pa im poticaj ne pokrije ni sjeme :rolleyes:

dosad svaki put na 70cm, pa cu isto i ove jubilarne 20g na 70cm :)

(al zadnje 3g radim oglede na 12,5 i 25cm pa cu i ove 1ha podijeliti na 3dijela al svugdje ista kilaža ide)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pionir 163, setva oko 15 aprila, mozda i koji dan ranije. Visok je negde oko 120, 130cm. Izgleda lepo za sada.

IMG-20230610-183718226.jpg
IMG-20230610-183734470.jpg

To sam čuo od kolega dosta njih koji su tražili sjeme tih ranih sorti 000 jer većina ima kasnije sorte ječma/pšenice pa je pitanje kad bi im ova 00 došla....
Ja sam htio probati Lissabon al nema veze, bit će opet moje sjeme Ika a ionako nisam ni planirao prijaviti poticaj na tu postrnu sjetvu soje pa mi ni ne treba račun i da nije gmo....
Ovaj jedan iz ulice uzeo za 70ha postrne tj na sav ječam i pšenicu, a nikad nije sijao dosad postrno...samo da se mnogi ne opeku pa im poticaj ne pokrije ni sjeme :rolleyes:
Pokriva sjeme poticaj......ali mozes postrno sijati i svoje sjeme, netreba ni papir ni racun.....1.60e za kg je bilo

Na neuspelu i pojedenu le99 posejan sindzentin subaru na 18.6cm. Pre ponovne setve subarua(koji je sad zaprasen i njiva isprskana insekticidom) odradjeno opet setvospremacom lakim,drljacom lakom i isprskano sikariom u kombinaciji sa terbisom(5l sikaria na ha i 1.2l terbisa na ha sa 200l vode po ha) da se ubije zaostali los sklop. Za sikario sam se bas negativno iznenadio ucinkom u odnosu na prethodne tretmane,danas suncokretu sleduje gringo pa za par dana flupisor.

Nazad
Vrh