Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najranije smo skidali 15avgusta, to bi trebalo da je bila 2012 godine.. rod nije bio loš čak i dobar.. ove godine očekujem da najkasnije 20avgusta krenemo žetvu. Redovno kada se vraćamo sa mora, grci vršu.. oko 5avgusta.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Ovih dana raspravljam sa komšijom kada smo najranije krenuli žetvu .On tvrdi da je on pre nekoliko godina (verovatno 2017) krenuo 5 .08.
Ipak komšija nije u pravu .

2017 poznanik je krenuo 30. jula, sigurno ga je i rano sejao, posto seje dosta, tacno znam posto sam bio na moru i odma zvao kuci da obidju njive.
Ta 2017 je bila susna u rangu 2012

Evo 2017 rano sejani.
Po postovima kako žetva odmicala sve bili bolji prinosi....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

To nije zbog kasnije setve nego zbog jače zemlje

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Peskovi i normalne zemlj .Kod nas je suncokret te a i ostalih godina posejan u 2-3 dana.

Ns sumo 1,oko 50 posto njive je kao sa druge slike suncokret,ja zadovoljan sobzirom da ga sejem prvi put. Pitanje za iskusnije,da li je tacno da se teze skidaju ns suncokreti,skloniji su pucanju stabljike u vrsidbi i dosta otpada glava?

Први пут то чујем. Најпроблематичнији је био НС111 стари хибрид тај је имао проблем оде у висину преко 2м и неједнако сазревање.

Kako ko me pitao sta sam sejao ja kazem ns taj-i-raj, i sledi standardno; jao pa sto si njega,on je los,hoce da padne,puca u vrsi,otpadaju glavi,bas me istripovali pa zato pitam. Hvala Draletd,ublazio si mi brigu

Kod nas je većina ovakvih .
Nisam dobro slikao ali se vidi.Jedan deo ,oko 30 brazdi je predusev lukovno seme (dve godine) a ostalo je pšenica kao predusev .Onaj skroz levo ,nije moj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh