Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su pre dve godine ptice napravile štetu najmanje 40%. Strašno, nema rešenja. U susednom voćnjaku top ispaljuje na svakih par minuta, one ne reaguju.

Kad se navade nema leka, ako u komšiluku ima dosta još i bož pomozi, ako je usamljen kao moj lane, još I šumica na jednom kraju e onda sex...

Pioneer LE136, nesto kasnija setva

6ES406V.jpg

PoVt89v.jpg

fAhASsQ.jpg

Ni najmanje,nikakvom logikom ne moze kasna setva imati bolji prinos od rane ako kise nije bilo.Rana setva jos i pokupi nesto vlage dok jos ima u gornjim slojevima zemlje za nalivanje,formiranje zrna,a kasna setva te vlage ima sigurno,bez razmisljanja,manje.Imam suncokret na istoj parceli,jedan deo presevan,drugi nije,postavljao sam slike,presevani izgleda duplo losije od rane setve.Ja bih voleo da neko bolje objasni kako moze kasna setva imati bolji prinos,ponavljam,bez padavina.

Ti to tvrdiš a praksa kaže drugačije.I meni se više sviđaju kasnije sejani.Malopre sam iz atara znam dosta rano sejanih pa sam malo pravio paralele.
Mogu ti sutra slikati dve parcele razlika 20 dana u setvi sorta i agrotehnika skoro identični,predusev isti deli nas jedan lanac .Komšija i ja .Pokušavamo doći do zaključka kako je taj kasno sejan dosta bolji a logika kaže ono što ti pišeš.

Kod nas u ataru šarenilo suncokreta .Momentalno najbolji su oni sejani oko 20 aprila .Kasnije setve lošije izgledaju .Kada kažem kasnije mislim na one oko i posle prvog maja.

Vizuelno mi je kasniji suncokret uvek uzgledao lepse, al ko da ceka da poseje kasnije, njive spremne, babo nervozan, komsije posejale i ajd sad.

Uglavnomoni ranije posejani su lepši na oko, dok oni malo kasnije iako lošijeg izgleda bolje sipaju u bunker.
Neznam zašto, ali jednostavno je tako.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh